Share |

A backyard in Nowhere!

Geddefluefiskeri på kanten - i mere end én betydning!
Peter Christensen

scandicAngler.com har talt med én af initiativtagerne til filmen, Peter Christensen omkring tilblivelsen af filmen - og ikke mindst de udfordringer turdeltagerne og hele projektet stor overfor.

 

 

 

Q: Hvordan opstod ideen - og efterfølgende hele konceptet om, at tage til Alaska og ikke eksempelvis Canada eller andre remote områder..

A: Ja, det er jo noget mange har undret sig over. Man kan sige at fiskeambitionerne, og ambitionerne om at lave en god film, gik fint i spænd fra starten.

Rent fiskemæssigt er Alaska jo mest berømt for laksefisk, så ud fra et dokumentarisk synspunkt ville det være sjovt at lave en film, der præsenterer både en ny side af Alaska og en fiskeart, der sjældent forbindes med den nordlige vildmark.

På trods af laksefiskenes forrang i manges øjne er Innoko-området for geddefluefiskere noget af det mest spændende og uspolerede man kan opsøge. Og eftersom de tre fluefiskere på turen, Peter Lyngby, Mikkel Poppelhøj og jeg selv, er totalt besatte af store gedder, og længe drømt om at komme derover, var vi vildt opsatte på ideen.
 

Q: Udfordringerne må have været enorme - hvilke anser du som de største?

A: Filmen er både min og Mathis Eskjærs (fotograf og editor) debut, så der har været mange - hmm - interessante udfordringer undervejs. Hvis man ser bort fra et langt og ensomt år med redigering af filmen siden vi kom hjem i september 2010, var den største udfordring den konflikt mellem Innoko områdets oprindelige folk og fiskeguider fra turarrangøren Midnight Sun.

Forud for turen havde vi hørt rygter om de lokales fjendtlighed overfor udefrakommende - vi havde endda hørt at der var blevet affyret skud mod fiskeguiderne fra Midnight Sun. Det kastede et lidt ildevarslende skær over vores første møder med de lokale, men hurtigt viste de sig at være flinke folk, der kun ville os det bedste. Dog havde de en forkærlighed for milde former for narkotika og whisky, som ved flere lejligheder bragte os ud i nogle både morsomme og vilde episoder.

A backyard in nowhereTil gengæld overraskede fiskeguiderne os ved at have en ekstremt fjendtlig og truende attitude, som i lange perioder kastede en klam skygge over fisketuren. Til tider føltes det faktisk mere som at være med i en western, end at være på fisketur i vildmarken.

Efter de fire uger på Innoko havde vi derfor et helt andet materiale end vi havde regnet med på forhånd. Godt nok fik vi masser af store gedder, som vi på forhånd havde drømt om. Men vi fangede på mere end en måde en ny side af Alaska - en side der - uden at afsløre for meget - inkluderede en dåb, to elgjagter, tre drukture og et drama mellem griske hvide "cowboys" og heltemodige "indianere", der minder om noget man kunne opleve i det 19. århunderede.

Q: Hvilke forventninger har i til filmen? Er det et rent filantropisk projekt - eller skal en given succes på salg finansere nye film? - Og i givet fald til hvor?

A backyard in nowhereA: Når man laver film om fluefiskeri - især film der ikke handler om praktisk fiskeri - skal man ikke gøre det for pengenes skyld. Alle har arbejdet ulønnet filmen, og det har taget os tusindvis af timer at producere A Backyard in Nowhere. Derudover kostede udstyr og selve rejsen også en pæn sum. Hvis filmen bliver en succes vil vi helt bestemt gerne lave endnu en, men en ting er sikker; vi sætter aldrig nogensinde fødderne i Innoko-floden igen - en gang var nok.

Du kan læse mere - og købe DVD'en når den er klar på flyfishingwesteren.com

googlemap: 
Denmark
65° 32' 57.7212" N, 155° 28' 42.6576" W

Facebook Comments Box