Share |

Ørretboms 3 - Island

Ørretboms 3 - Island

Skandinaviens ørredbums nummer et, André Brun, er tilbage i storform på denne DVD. Nu indtager den utrættelige og begejstrede ørredjæger Island, sammen med den tro følgesvend og fotograf Odd Christian Hagen. De får denne gang følgeskab af fotografen Gordon Fjeld, og således er trioen tunet ind til den store tur på vulkaner.

Island kendes af de fleste for et eksklusivt laksefiskeri, men André Brun cementerer eftertrykkeligt, at der er mere end sagaer og sølvblanke laks at hente på øen. Der er mange og ganske ofte store ørreder og røddinger at finde for

DVD
© scandicangler.com
Odd Productions

den ihærdige fluefisker.

Med sædvanlig energi og godt humør kaster André Brun og co. sig over mulighederne i lavasøer og elve i både højland og lavland. Hvor de to tidligere film hovedsageligt har været solopræstationer, så allierer teamet sig denne gang med en guide. Det går over stok og sten, og snart må både store og små islandske ørreder og røddinger bide i græsset på alle tider af døgnet.

Visse steder må holdet dog sande, at en af grundene til, at der findes store fede islandske ørreder, er de mange myg. André får fisket både med tørflue, nymfe og streamers. Island har en voldsom og varieret natur, som danner smukke rammer for fiskeriet.

De mange scenarier og forskellige fiskesituationer giver en varieret film, som ikke går i stå undervejs.

DVD
© scandicangler.com
Odd Productions

Teknisk gør det ekstra kamera underværker, og i flere tilfælde har holdet fået fine undervandsbilleder i kassen. Billeder, lyd og klipning er blevet bedre siden sidste Ørretboms film, og man kan kun holde af holdets afslappede stil i forhold til kameravinkler, og det at være flere fotografer på samme sag. De er absolut ved at have fundet formen og dialogen mellem fiskere og fotografer fungerer bedre end tidligere. Nu giver det en mere dynamisk effekt end det giver filmen hjemmevideo præg.

Selv om der er lagt indekser ind i filmen, så kan de ikke tilgås direkte fra menuen. Fra menuen kan men enten afspille filmen eller se ekstramaterialet. Sidstnævnte består blandt andet af en næsten tyve minutter lang omgang fototips. Altså vel og mærket med spejlreflekskamera, ikke med videokamera. Et overraskende indslag, men absolut god og lærerig instruktion for begynderen med dette udstyr.

DVD
© scandicangler.com
Odd Productions

Som et ekstra pust i den humoristiske og personlige retning afslører André og Odd fem ting, som kun de færreste kender til, om hinanden.

Alt i alt er Ørretboms 3 en underholdende og smittende film. Den ægte vare. DVD’en giver både et smil på læben og appetit på islandske ørreder.

André Brun og co. er still going strong.

Fakta
Titel: Ørretboms 3 - Island
Producent: Oddproductions/ Video Clip
Spilletid: 92 minutter + 24 minutters ekstramateriale
Format: 4:3
Sprog: Norsk

Facebook Comments Box