Share |

12 flugor for Strömmande vatten

12 flugor for Strömmande vatten

I denne fluebindingsfilm fra Fly Dressing har Johan Klingberg udvalgt tolv favoritfluer til ørred og stalling fiskeri i strømmende vand. Filmen er nummer to med svenske Johan Klingberg. Efter den første film om grundlæggende fluebinding, så er ambitionsniveauet nu højnet i både valget af fluemønstre og hele det tekniske setup. Filmen handler ikke kun om hvordan man binder fluerne, men også om hvordan de fiskes i strømmende vand. Det er et meget lærerigt koncept, som genkendes fra blandt andet Oliver Edwards serie af fluebindingsfilm.

Efter en kort introduktion, går vi direkte til fluebindingen. Følgende tolv fluer bindes i løbet af filmen: Caddis Larvae, Cased Caddis Larvae, Zonker, Caddis, Emerger, Pheasant Tail Nympf, Mayfly, Caddis Pupa, Sunken Sedge, Mallard & Claret, Green Peter og the Flymph. Undervejs refereres der fint til fluebindingens historie, og Johan Klingberg fremhæver personligheder og anbefalelsesværdige bøger. Bindingen er grundig og instruktiv.

12 flugor DVD
© scandicangler.com
Fly Dressing

Efter færdig fluebinding af en eller to fluer vises hvordan de skal fiskes ude ved vandet. Her fisker Johan Klingberg ved idylliske bække og åer. Insekterne og den adfærd, som de respektive fluer efterligner, er introduktionen, hvorefter fiskestrategien gennemgås. I ny og næ falder et par tips af omkring det anvendte fluegrej, forfanget og så videre. Slutteligt har Johan Klingberg oftest held til at demonstrere, at de viste teknikker virker på åens ørreder. Der er masser af informationer at suge til sig for både nybegynderen og den som søger nye vinkler på sit ørredfiskeri.

Mountain Media har produceret filmen for Fly Dressing og der er lagt flere ressourcer i denne produktion end i forløberen. Johan Klingberg er denne gang placeret i lidt mere kulørte omgivelser blandt fluegrej og materialer. Som fluebindingsinstruktør og vært har han samlet sig flere erfaringer og han fylder rollen ganske sikkert. Lyden er tydelig og klar. Fluebindingsbillederne er rigtigt gode og instruktive.

Fiskesekvenserne er instruktive, men ind i mellem lidt for stive og ensformige. For meget forklaring mod for lidt begejstring. Her er det vigtigt at huske på, at udgangspunktet er instruktion og ikke action eller underholdning.

12 flugor DVD
© scandicangler.com
Fly Dressing

Menuen er god og overskuelig, og som en god bonus indeholder coveret et lille hæfte med billeder og materialebeskrivelser af alle filmens fluer.

Som nævnt er der tydelige paralleller til Oliver Edwards produktioner, og selv om 12 flugor for Strömmande vatten ikke når helt samme æstetiske niveau, så er filmen nemmere og knap så teknisk krævende at gå til for fluebinderen.

12 flugor for Strömmande vatten er en stor mundfuld på over tre timer, og den bør opleves som en opslags-DVD og ikke som en film, der ses fra ende til anden. Fiskesekvenserne er i sig selv omfattende og mere grundige end mange film om fluefiskeri i strømmende vand. En omfattende produktion som kan anbefales til de fleste ørredfiskere, idet den kommer godt rundt om både klassiske og nytilkomne discipliner i både fluebinding og fluefiskeri.

Fakta
Titel: 12 flugor for Strömmande vatten
Producent: Mountain Media for Fly Dressing 2006
Spilletid: 3 timer 16 minutter
Sprog: Svensk og engelsk
Undertekster: Ingen
Format: 4:3 PAL

Facebook Comments Box