Share |

Alaska 500 - En rå fiskebåd

Alaska 500 - En rå fiskebåd

Alaska 500 - En rå fiskebåd

Der er et meget stort marked for mindre trailerbare fiskebåde i England, og herhjemme ser vi også en stadigt stærkt stigende interesse for fiskeri og småbåde.
I England stiller kunderne skrappe krav til deres både, som på én gang skal være relativt små og lette, så de kan trailes og søsættes alle steder, men også skal kunne bjærge sig i åbent barsk farvand.
Alaska 500 er bygget efter præcis de ønsker. Det er en stor og rummelig båd, som blot vejer 500 kilo. Båden har højt fribord og en lille halv
"
hardtop-kahyt helt fremme.
Den lille kahyt i stævnen er en vigtig del af det engelske båd-koncept. Det betyder at man sidder godt i læ, og båden kan tåle at stikke stævnen ind i store brådsøer, uden at man får toppen af bølgen ind i båden.

Masser af dørkplads

Sikke en masse plads! Det er det første indtryk man får, når man kommer ned i denne båd.

Man kan nemt og uhindret bevæge sig fra stævn til agter, og båden ligger meget stabilt på vandet. Når båden skal bruges til lystfiskeri vil man sætte stor pris på det høje fribord, som er 76 cm højt. Bådens virkelig fine sidestabilitet betyder, at man uden problemer kan stå flere personer helt ude ved rælingen.

Dørken er fuldstændig plan uden fremspring, luger eller lignende, og det er en vigtig detalje, når man hurtigt og kvikt vil kunne bevæge sig rundt overalt i båden.

Kahytten er helt specielt engelsk designet ­ den følger ikke helt de proportioner man normalt ville benytte når man designer en båd. Men selvom den ikke er så køn, så er den korte, høje kahyt er faktisk meget praktisk Som standard medfølger en kaleche som forlænger kahytten, således at man kan sidde og styre helt i tørvejr. Iøvrigt leveres båden også med en havnekaleche, så båden kan dækkes helt af.

I England foregår næsten alt fiskeri i havet fra opankret båd. Derfor har Alaska 500 en meget praktisk luge, så man let kan komme fra kahytten ud på det lille fordæk for at håndtere ankergrejet. Lugen er iøvrigt også meget glimrende ved iland- og ombordstigning.

Rundt i stævnen er der faste kistebænke monteret med gode hynder. Under kistebænken hele vejen rundt er der monteret runde luger så pladsen under kistebænken kan udnyttes som stuveplads. De runde luger er dog små, og det er begrænset hvor godt pladsen under kistebænkene kan udnyttes. Personligt havde jeg foretrukket nogle få store firkantede regulære luger i kistebænkene, præcis som den store luge helt fremme i stævnen. Her er der et godt stort stuverum under fordækket.

I styrepultens front er der indbygget en luge, med en masse små praktiske skuffer, som kan benyttes til fiskegrej, værktøj, eller andre småting som man vil have lige ved hånden i båden ­ en fin detalje.

Styrepulten er stor, bred og i den helt rette højde. Der er god plads til montering af instrumenter, og der er ligeledes god plads til at man kan strække benene ind under styrepulten.

Siddepladsen ved styrepulten er blot en hynde monteret på en indstøbt glasfiberkasse. Der er ikke ryglæn. Det vil dog være let at eftermontere en stol på drejesokkel ­ det vil være en fordel, hvis båden skal benyttes til trollingfiskeri.

I begge sider af rælingen er der indbygget et meget praktisk stuverum med luge. Især lystfiskere vil have stor glæde af dette rum ­ her kan kniv, tang, krogløser etc. altid ligge klar til hurtig brug.

Helt agter er der en fin siddeplads i hvert hjørne. Hvis båden skal bruges meget til trollingfiskeri, er disse siddepladser dog i vejen for montering af downriggeren, som normalt bør monteres lige foran hjørnet. Her er det nødvendigt at montere downriggeren lidt længere fremme på rælingen. Det er ikke muligt at montere en downrigger direkte på rælingen, men det vil være forholdsvis let at få lavet beslag så det kan lade sig gøre.

Som på de fleste øvrige engelske fiskebåde er motorbrønden så bred, at det er muligt at montere to motorer.

Sejler stabilt

Prøvemodellen er monteret med en 50 HK Yamaha 4-takt. Det er en drømmemotor for de fleste lystfiskere, og motoren passer perfekt i størrelse til denne båd.

I langsom fart er der gode styreevner og god retningsstabilitet ­ en fordel når man trollingfisker.

Alaska 500 har ikke en skarp planingstærskel. Når man langsomt giver gas ligger den fint i vandet med stævnen nede. Ved omkring 8,5 knob begynder den at plane.

Hvis man presser gashåndtaget hurtigt i bund, så sker der øjeblikkelig noget. Den relativt lette båd er meget hurtigt oppe at plane, og nogle sekunder senere er den i topfart. Vi målte topfarten til 24,5 knob, og da var vi 3 personer ombord. Den er iøvrigt godkendt til

8 personer, og det er meget fint for en båd af denne størrelse.

Alaska 500 har et skrog som faktisk ligner en traditionel jolle ­ blot i forstørret udgave. Den har en bred buttet stævn, og en relativt flad bundprofil. Det betyder at den er rummelig, at den har stor sidestabilitet, og at den kan sejle stærkt. Men det betyder også at den banker

"

mere i søen end tungere motorbåde med dyb V-bund og stor motor. Det mærker vi da vi går tilbage mod vinden. Selv mindre 30 - 40 cm bølger føles hårdt og tydeligt. I blot lidt højere bølger ville det ikke være muligt at sejle behageligt i denne fart. Men så må man blot tage farten lidt af og afpasse den til forholdene. Sådan vil det iøvrigt altid være med en båd af denne type.

Den lægger sig fint ind i hurtige drej, og selv da jeg presser den ud i et urimeligt hårdt og hurtigt sving ligger den trygt og stabilt.

Konklusion

Det er en båd der i England er konstrueret specielt til lystfiskeri, men det er samtidig en båd der egner sig glimrende til almindelig tur- og hyggesejlads. Hvad angår sejlegenskaber har den et roligt og sikkert gemyt, og den vil aldrig byde på ubehagelige overraskelser. Der er ikke deciderede sovepladser i båden, men til en primitiv overnatning med havnekalechen monteret, kan det lade sig gøre at sove på kistebænken, og evt. en madras rullet ud på dørken.

En fordel ved Alaska 500, er at det er en stor rummelig båd, men som samtidig ikke vejer mere end at den kan køres på en trailer med totalvægt 1.000 kilo. En trailer i den størrelse må trækkes efter de fleste almindelig personbiler.

Alaska 500

Specifikationer:

Længde: |5,00 meter

Bredde: |2,10 meter

Vægt: |500 kg

Max. motor: |70 HK

Anbefalet motor: |40 - 50 HK

3 års skroggaranti

Pris: 62.900,- (excl. motor)

Nærmere oplysninger:

Bådkommisæren A/S, Havnen, 5300 Kerteminde. Tlf: 65 32 18 15

Facebook Comments Box