Share |

Båden og Motoren

Båden og Motoren

Båden og Motoren

Det er båden, vi tilbringer timer og dage i - båden, der bringer os ud til fiskene og sikkert hjem igen.

Det er derfor ikke lige meget, hvad det er for en båd, vi vælger til vort fiskeri. Smag og behag er naturligvis forskellige. Alligevel er der visse grundlæggende krav, som alle småbåde må opfylde, hvis de skal egne sig til fiskeri. De skal være stabile, og de skal være søstærke.

Bådens størrelse afhænger helt af dens tiltænkte formål. Fisker man kun i lukkede fjordområder, er der ikke brug for en forkromet fiskemaskine i 5-6 meters klassen.

Omvendt, hvis der skal trolles efter østersølaksen "offshore", hvor man i timevis ikke kan se skyggen af land horisonten rundt. Da kan båden faktisk ikke blive stor nok!

Men én ting er bådens størrelse og skrogets form.Noget helt andet er dens indretning, og her kommer den personlige smag for alvor ind i billedet. Lige præcis her demonstrerer landets mange småbådsfiskere, hvorfor de er blevet netop det: De er individualister om en hals.

Personlige ideer udklækkes, og tekniske løsninger på selv de mest komplicerede spørgsmål findes - alene eller i fællesskab med andre småbådsfiskere. Vi er ganske vist individualister for Vorherre, men vi er også socialt anlagt. Man kan derfor lære meget af andres løsninger.

Det er båden, som danner rammen om vort småbådsfiskeri. Alligevel er det motoren, der gør det muligt at realisere vore hedeste fiskedrømme - at nå helt derud, hvor storfisken venter!

En god motor - velholdt og velfungerende - er alfa og omega for småbådsfiskeren. Uden et veltrimmet maskineri ingen vellykket fisketur. Så enkelt er det.

Til gengæld behøver man ikke være mekaniker for at kunne stå sikkert til søs i egen småbåd. Langtfra. Men en vis basisviden om påhængsmotorer er alligevel ikke bare en god idé, men også både praktisk og betryggende. Så har man mulighed for at løse de mest banale problemer, som ellers snart kunne ødelægge en god fiskedag

Kigger man blade og annoncer, kunne man forledes til at tro, at den gamle 2-takter er afgået ved døden - afløst af de tyste og økonomiske 4-taktere. Det er nu ikke helt korrekt. Faktisk kører der stadig masser af bedagede 2-taktere, som gør det ganske godt.

Bevares, de oser og larmer lidt mere, men til gengæld er de også billigere - og langt lettere at reparere selv. Man skal være ikke så lidt af en mekaniker for at gå ombord i en moderne 4-takter- så mange mekaniske dele er der. Og producenterne kappes stadig om at levere nye og bedre 2-taktere.

Facebook Comments Box