Share |

Blekinge Gäddfestival 2005

Blekinge Gäddfestival 2005

Oktober er som bekendt geddetid i Blekinge, og for syvende gang blev der forrige weekend afholdt geddefestival langs hele Blekinges kyst. Vejret var i det milde hjørne og vinden holdt i det sydlige til sydøstlige. De mørke klare nætter havde de fleste steder fået vandtemperaturen ned omkring de tretten grader, og havde det ikke været for den faretruende flotte blå efterårshimmel, så havde de i alt 232 tilmeldte deltagere næppe lukket et øje hen over weekenden af bare spænding og forventning.

Blekinge Gäddfestival 2005 blev således afviklet lørdag den 8. og søndag den 9. oktober, og programmet gav som vanligt mulighed for at fiske lørdag fra kl. 08-16.00 og igen søndag fra kl. 07-14.00. En del fiskere ærgrede sig over søndagens tider, da det dels er unødigt tidligt for årstiden at starte, dels lidt brat at slutte en eventuel god fiskedag allerede kl. 14.00. En af festivalens officials undrede sig selv højlydt over det tidlige stop søndag, eller som han udtrykte; det tager jo kun en time at registrere fiskene, så hvorfor skal vi vente til kl. 17.00 for at få resultatet?

Jan Friis med gedde
© scandicangler.com
Peter Lyngby

Blekinge er lang og de mange tilrejsende sportsfiskere havde traditionen tro mulighed for at starte og slutte på fem forskellige destinationer: Karlskrona – Dragsö Camping, Sturkö Røgeri – Sturkö, Ronneby – Ekenäs, Karlshamn – Fiskeshoppen Vägga og inderhavnen i Sölvesborg. Vind og vejr gjorde forholdene lidt magre mod øst, mens fiskerne i området omkring Sölvesborg havde bedre forhold.

Man kan tilmelde sig i tre kategorier på festivalen; Catch & Release spin, Catch & Release flue og Catch & Cook. Endnu et år var det glædeligt for arrangørerne, at kunne konstatere, at tendensen er gået yderligere mod tilmelding i Catch & Release grupperne. De 232 deltagere var fordelt således: 126 startende i Catch & Release spin, 64 i Catch & Cook og 42 i Catch & Release flue. Der var i år deltagere fra både Sverige, Danmark og Polen.

Mens der i spinnefiskeklasserne var landet store gedder allerede på festivalens første dag, så knep det for fluefiskerne at komme over den nok så berømte meter i længde på gedderne. Søndagens ekstra vind og standhaftige morgendis satte dog lidt skub i gedderne, og også fluefiskerne fandt de rigtige pladser for dagens fiskeri.

Ved søndagens indvejning gik rygterne om rigtige store fisk landet på årets festival, og for en gang en gangs skyld var der ikke langt fra rygterne til de fisk der efterhånden blev råbt op fra scenen.

Jeg kan ikke huske resultaterne fra alle årene, men den løse snak rundt blandt publikum hældte mod, at der ikke tidligere var vejet så mange og så store fisk ind.

Med et enormt gavebord, der indeholdt præmier for omkring 82.000 SEK, så var der virkeligt præmier til mange af årets gedder og omsider, mens solen gik på hæld bag bakkerne i Karlshamn, kunne årets tre vindere udråbes ved FiskeShopen.

De tre vindere af Blekinge Gäddfestival 2005:
Per Rydberg i Catch & Release spin - 115 cm.
Anders Göthammer i Catch & Cook - 11,32 kg.
Lasse Karlsson i Catch and Release Flue - 106 cm.

Facebook Comments Box