Share |

Blekinge Gäddfestival 2006

Blekinge Gäddfestival 2006

Blekinges lange kyststrækning og et omskifteligt vejr med kraftige vinde fra syd og sydvest dannede perfekte rammer om Blekinge Gedde Festival 2006, der som traditionen foreskriver det, blev afviklet anden weekend i oktober. Det friske vejr markerede det første efterårsindtog i Blekinge, og da Festivalen desuden satte ny deltagerrekord, så var forhåbningerne til årets fangster store.

En frisk sydlig vind blæste de 240 sportsfiskere friskt i ansigtet lørdag morgen kl. 08.00, da

Mikkel med gedde
© scandicangler.com
Peter Lyngby

startskuddene lød i Karlskrona, Rönneby, Karlshamn og Sölvesborg. Deltagerne var i år fordelt på 71 fiskere i Catch and Cook klassen, 140 fiskere i Catch and Release Spin klassen og 29 fluefiskere i Catch and Release Flue klassen.

Flere af deltagerne i feltet havde allerede testet spillepladen i løbet af fredagen, og meldingen var, at trods vind og meget grøde i vandet, så var gedderne omsider gået ind på det lave og stadig lune kystnære vand.

Årets indvejning blev afholdt i Karlskrona og som et nyt tiltag blev der afholdt fælles middag lørdag aften. På grund af Catch and Release klasserne sluttes fiskeriet tidligt, idet fiskene registreres ved hjælp af uddelte målebrædder og engangskameraer, hvor filmene skal nå at kunne fremkaldes før vinderen kan kåres. Fiskeriet stoppede således allerede kl. 16.00 om lørdagen og en del fiskere besluttede, at det var mere hensigtsmæssigt, at prøve at spore storgedden frem for at spise en fælles middag. De store afstande i Blekinge gør det vanskeligt at holde sammen på feltets deltagere til de sociale arrangementer.

Flere deltagere var inde på, at det sociale element kunne øges, eksempelvis ved at have morgenkaffe klar til start, når nu deltagerne alligevel skal stå og vente på starten og uddeling af målepinde og kameraer. En opfordring som hermed er givet videre til arrangørerne.

Fluestænger
© scandicangler.com
Peter Lyngby

Der var fanget store fisk allerede om lørdagen og spændingen steg mod søndagens fiskeri, som af uransagelige årsager traditionelt byder på de største gedder. Der er talrige præmier underfestivalen og de største fisk fanget på førstedagen har deres individuelle præmier. Igen i år skabte det nogen undren og smil på læben, at man præmierer største fluefangede fisk med spinnegrej.

Vinden drejede rundt i sydvestlig retning til søndagen, hvilket åbnede nye muligheder for deltagerne. Flere pladser ville ligge i læ, men til gengæld varslede vejrudsigten, at vinden ville tage til op af dagen. Da startskuddet lød kl. 07.00 var det således bare med at komme ud af hullerne.

Store dønninger rullede ind mod Blekinges kyster den søndag, mens en frisk til hård vind fra sydvest hylede om ørerne på de godt 200 sportsfiskere

Geddefestival
© scandicangler.com
Peter Lyngby

som holdt til søndagens fiskeri. Flere steder havde deltagerne godt fiskeri fra morgenstunden, og da rygterne begyndte at svirre ved indvejningen kl. 14.00, så var tydeligt for de fleste at årets fangster havde været de bedste i årevis. Vejret havde ganske vist spredt kortene vidt omkring, og meldingerne var flest i retning af godt fiskeri – eller intet fiskeri overhovedet.

Årets bedst placerede ses nedenfor, og de flotte fisk i Catch and Release klasserne efterlader høje forventninger til årets geddesæson i Blekinge, som tydeligvis er i gang ovenpå en usædvanlig lang og varm sommer.

Catch & Cook

Placering-Vægt i gram-Navn

1. - 8.260 - Alexander

Geddegab
© scandicangler.com
Peter Lyngby

2. - 7.600 - Gunnar Nilsson
3. - 7.040 - Marian Pocenga
4. - 6.900 - Dirk Masla
5. - 6.580 - Anders Göthammer
6. - 6.490 - Emil Gobeblsman
7. - 6.300 - Thomas Feuk
8. - 6.120 - Peter Flinck
9. - 5.980 - Jungen Willig
10. - 5.920 - Marcus Olsson

C& R Spin

Placering-Længde i cm-Navn

1. - 114 - Stefan Trumstedt
2. - 108 - Johan Petersson
2. - 108 - Patrik Rudolfsson
4. - 107 - Anton Svensson
5. - 106 - Fredrik Karlsson
5. - 106 - Markus Lindberg

Peter 12 kg.
© scandicangler.com
Henrik Tvilling

7. - 105 - Andreas Olsson
8. - 104 - Roger Olofsson
9. - 103 - Bert-Inge Persson
9. - 103 - Martin Persson

C& R Flue

Placering-Længde i cm-Navn

1. - 111 - Peter Lyngby
2. - 107 - Fredrik Tunestål
3. - 105 - Peter Lyngby
4. - 103 - Fredrik Tunestål
5. - 101 - Krister Noreman
6. - 96 - Anders Nilsson
7. - 95 - Mikkel Olsen
8. - 93 - Jörgen Dahlin
9. - 92 - Mats Ohlsson
10. - 91 - Anders Nilsson

Den kendte svenske geddefisker Stefan Trumstedt (manden bag filmen Gäddfeber) tog prisen for årets største gedde, og blandt fluefiskerne var Fredrik Tunestål igen på pletten med flere fisk over meteren.

Facebook Comments Box