Share |

CDC – at binda och fiska med flugor av cdc

CDC – at binda och fiska med flugor av cdc

Svenske Fly-Dressing fortsætter deres instruktionsfilmserie med Johan Klingberg. Denne gang fokuseres på fluer hvor CDC-fjeren (Cul de Canard) indgår i mønstret. Den bløde anderumpefjer er unik til tørfluer og i filmen gennemgås bindingen af hele tolv af slagsen. Således anvender Johan Klingberg både en række forskellige bindeteknikker og flere forskellige typer af CDC-fjer.

DVD’en består af en ren fluebindingsdel, hvor Johan Klingberg efter en introduktion omkring CDC-fjerens unikke egenskaber, binder følgende fluer: Moustique,

CDC DVD
© scandicangler.com
Fly Dressing - Mountain Media

The F-fly, CDC Biot Thorax, Spunnen CDC-fluga, MP-dagslända, MP-split wing, CDC Dun, Mixed CDC, Spent Spinner, CDC-nattsländan, Kläckaren og CD & Elk. Det er således en blanding af Johan Klingbergs egne fluer, samt mønstre hentet fra kendte fluebindere som Oliver Edwards og Marc Petitjan.

Efter selve fluebindingen er det muligt at se, hvordan fluerne kan fiskes ved åen, samt lidt omkring hvordan CDC-fjeren bedst præpareres med flydemiddel og efterfølgende tørres.

Johan Klingberg er afslappet og grundig i sin gennemgang, og med god pædagogik efterlader han ikke meget tvivl om hvordan fluerne skal bindes. Da alle fluerne bindes lige efter hinanden bliver det dog en lang omgang at stå igennem i et stræk. Heldigvis giver menuen mulighed for at gå direkte til en bestemt flue. Selv om der anvendes en række

CDC DVD
© scandicangler.com
Fly Dressing - Mountain Media

forskellige fisketeknikker, så er de desværre ikke indekseret i menuen.

Teknisk understøttes instruktionen glimrende. Talen er tydelig og der er ingen forstyrrende elementer. Fluebindingsdelen er et klassisk studie setup, hvor makrobillederne tydeligt viser alt hvad Johan Klingberg binder på de små kroge.

Alt i alt er DVD’en en glimrende og letforståelig tilgang til brug af CDC-fjer i fluebindingen uden for mange krumspring.

Fakta
Titel: CDC – at binda och fiska med flugor av cdc
Producent: Mountain Media for Fly-Dressing
Spilletid: 78 minutter + 17 minutters ekstramateriale
Format: 4:3
Sprog: Svensk

Facebook Comments Box