Share |

The Danish Fly Fair 2003 i Kolding

Nok en gang var den danske grejbranche samlet med fluebindere og fluekastere fra det meste af Europa...

Sidste weekend 26 og 27. april 2003 afholdtes der atter The Danish Fly Fair i KFUM Hallerne i Kolding.

Allerede lørdag morgen stod omkring 100 mennesker i kø ved indgang, og arrangørerne Federation of Fly Fishers Denmark tiltrak denne gang op mod et par tusinde gæster til messen, der foruden at vise det nyeste grej i de danske butikker, også viste fluekast og fluebinding på topplan. Danmarks Sportsfisker Forbund benyttede ligeledes lejligheden til at kåre årets vinder i DM i fluebinding.

Alle de større grejforretninger med speciale i fluefiskeri var repræsenteret på messen, og en håndfuld af de største mærker som Scierra, Vision, Loop og Sage havde egne stande. Butikkerne viste dels de nyeste varer frem, men mange solgte også fine restvarer ud til spotpriser. Allerede fra morgenstunden om lørdagen blev der handlet flittigt.

Fluebinder på FF 2003
© scandicangler.com Peter Lyngby

Det meste af det udstyr der var til salg i standene kan selvfølgelig købes i butikkerne til dagligt, men enkelte stande bød på særlige ting. Engelske Paul Morgen havde en god del af sin boghandel med på messen, og mange benyttede sig af chancen for et køb af en god bog. Fluekastet er som bekendt en vigtig del af fluefiskeriet, og fluekastet fylder godt på messen. Både indendørs og udendørs var der opstillet kastepools. Inde i varmen og den stillestående luft demonstrerede en del kendte fluekastere deres teknikker og teorier foran et veloplagt publikum. Erik Kyrping fra Go Fishing, Henrik Mortensen fra Scierra og Göran Andersson fra Loop tiltrak flest tilskuere. Langt mere alvorlig var stemningen ved certificeringen af kasteinstruktører i FFF regi. En del dygtige danske kastere stillede op, men kun et par stykker klarede den vanskelige prøve. Andre måtte træne et par år igen – eller rejse en tur til Holland, hvis prøven skal bestås inden da. Udenfor på de store græsplæner blev de mange prøvestænger flittigt testet, og et par gange i løbet af lørdagen lignede det hele mest en myretue midt i et spil mikado.

udendørs kast på FF2003
© scandicangler.com Peter Lyngby

Der var travlhed ved fluebinderbordet, hvor en række kendte fluebindere slog deres folder med alt fra midgets til megamonsters. Marvin Nolte, Herman Broers, Hans Weillenmann, Steve Thornton og mange flere underholdt, forbavsede, imponerede og instruerede glædeligt de nysgerrige langs bordene. Danmarks Sportsfisker Forbund sørgede for at nye fluebindere så dagens, da der var arrangeret undervisning for de mindste, hvilket resulterede i mange små stolte kommende fluefiskere, der ivrigt viste deres første flue frem til forbipasserende. Østrigske Marc Petitjean havde forladt fluebinder området til fordel for en egen stand, hvorfra han solgte sine fjer, beklædning og ikke mindst en hel del af sit spændende fluebinderværktøj. Hans Magic Tool var et af messens store hits, og det meste af weekenden havde Marc Petitjean en solid kødrand stående om sit lille fluebinderbord. Det snedige Magic Tool er en videreudvikling af brugen af papirklemmer til brug ved dubbing og lignende.

Göran kaster på FF2003
© scandicangler.com Peter Lyngby

Det snedige Magic Tool er en videreudvikling af brugen af papirklemmer til brug ved dubbing og lignende. Det danske publikum må vente et par år på en ny messe i Kolding, men inden da giver England muligheden for at besøge en Fly Fair, selv om denne messe ikke afholdes i FFF regi. Messen afholdes i oktober, men inden den bringer vi et interview og portræt af en af folkene bag messen, nemlig Steve Thornton, der også var i Kolding denne weekend for at præsentere sin nye bog og vise nogle af sine fantastisk livagtige imitationer. Med det meget grej, udstyr og fluebinding kan man næsten glemme at det hele handler om at fiske. Jeg tænker hver gang på at messen burde have et område med foredrag og billeder om praktisk fiskeri. Der er to år til næste danske Fly Fair, så man kan jo håbe på nye tiltag til den tid...

Facebook Comments Box