Share |

Den Samme Flod

Den Samme Flod

Lars Lenth er kendt af de fleste fluefiskere for hans levende billeder, eller rettere hans optræden i levende billeder. Han og vennen Bård lagde for år tilbage navn til en populær TV-serie, og siden har Lars Lenth haft hovedroller i fire flotte DVD-udgivelser.

Hans første fluefiskeroman Den Samme Flod er netop oversat til dansk af Kristian Bang Foss. Selv om bogen er Lars Lenths første roman, så ligger det skrevne ord ikke Lars Lenth fjernt, og han har allerede flere bøger om fluefiskeri bag sig.

Handlingen tager kort fortalt fat der, hvor det gør allermest ondt for den fluefiskende del af verdens

Lars Lenth
© scandicangler.com
Marte Garmann Johnsen

befolkning ved at konstatere, at vi fisker alt for lidt. Lars Lenth mindes derfor et afbræk i hans studietid, hvor han slog sig ned ved Skrukkedalsrenna i Skrapdalen gennem hele ørredsæsonen, altså i fire en halv måned. Kæresten efterlades hjemme i Oslo. Denne fiskeodysse langs nogle hundrede meter elv tager læseren med på alle fluefiskeriets og måske endda livets op- og nedture.

Umiddelbart et plot som let dømmes til tre sider i et kulørt fiskemagasin, men Lars Lenths legende sprog med masser af humor og ironi, gør det til en fornøjelse at fordybe sig over godt to hundrede sider i stedet. Jeg morede mig kosteligt gennem fortællingen, og der gives frit spillerum til både at grine af og med personerne. En smule af Lars Lenths særlige humor er gået tabt i den danske oversættelse, men det er stadig særdeles underholdende og letflydende læsning.

Uden at røbe klimaks og det modsatte i handlingen indeholder Den Samme Flod skønne skildringer af sejrer, fiaskoer, mødet mellem land og by, mødet mellem ung og gammel og Lars Lenth trykker på alle de knapper af følelser, som vi fluefiskere må trækkes med på godt og ondt ude ved vandet og hjemme ved alle forventningerne.

Fiskehistorier bør tages med et gran salt siges det, og man skal huske, at i en roman er det tilladt at digte. Jeg vil dog anbefale Den Samme Flod uden forbehold, den holder vand fra start til slut.

Fakta
Titel: Den Samme Flod
Forfatter: Lars Lenth
Forlag: Gyldendal
Sider: 208 (paperback)
ISBN: 978-87-02-06322-6

Facebook Comments Box