Share |

Fluehue

Lars Lenth og co. på DVD til TV-serie tilbage på DVD...

Rygtet vil vide, at der i vinteren 2008 blev sendt en tv-serie om fluefiskeri i en opsigtsvækkende dårlig sendetid på TVNorge. Tv-serien er nu ude på DVD. Lars Lenth og Andreas Fismen foran kameraet og Lars Nilssen bag kameraet og meget andet.

Det lyder bekendt og det er det også. Serien var ikke Lars og Bård med ny Bård, men derimod redigerede versioner af filmene Tørrfluelandet 1 & 2 samt Sjøørretlandet. Hvis en opstrammer af de tre film ikke vækker interesse, så er der lagt yderligere godt en times ekstra materiale og fraklip til entusiasterne på denne skive.

Fluehue DVD
© scandicangler.com Sherpa Film

Kort fortalt er Tørrfluelandet 1 & 2 en tour de force for Norge og tørfluefiskeri. Begge film er med Lars Lenth og Andreas Fismen som omdrejningspunkt. Sjøørretlandet er en film hvor Lars Lenth tager på opdagelse i havørredfiskeriets mysterier.

Undervejs i det slidsomme fiskeri får han følgeskab af en række norske fluefiskeprofiler, og ikke mindst lærer han for alvor at kaste og kaste og kaste. Der kan findes yderligere omtale af de tre originale film i disse spalter (se links nederst), så lad os ikke dvæle ved handlingen. Det handler om fluefiskeri med stort F og ofte om de følelser der rør sig blandt fluefiskere før, under og efter fiskeriet.

Altid balancerende på en æg af humor og visdom. At få de tre film serveret på en enkelt DVD er et røverkøb, som stærkt må anbefales til dem, der ikke allerede har flere af dem på filmhylden.

Fluehue DVD
© scandicangler.com Sherpa Film

Som det ofte går når TV-formatet overføres til DVD, er det ærgerligt, at der ikke er klippet tilbage igen så at sige. På DVD kommer afsnittene til at virke lidt korte og der er vel meget intro og outro at se på. Menuen gør det ikke nemt at overskue kapitlernes indhold, da de blot er nummereret 1-6.

Der er perler som kalder på latter i ekstramaterialet, men over en kam er de ekstra klip næppe langtidsholdbart materiale.

En velproduceret DVD og et godt sted at starte for nytilkomne i de herrer Lenth, Fismen og Nilssens univers. Et must for alle fluehuer (fluetosser, red.), mens der for den brede skare blot vil være tale om et hyggeligt gensyn. Lad os håbe at nyt materiale er undervejs, nu hvor suppen holdes i kog.

Fakta

Titel: Fluehue
Producent: Sherpa Film 2008
Spilletid: 6 episoder af 23 minutter + 63 minutter bonus
Format: 4:3
Sprog: Norsk (uden tekster)

Facebook Comments Box