Share |

Flugfiske i Yukon Kanada - DVD

Flugfiske i Yukon Kanada - DVD

Canada vækker appetitten hos de fleste fluefiskere. Vildmarkens store vidder med ørne, bjørne og masser af fisk. På denne DVD følger vi en gruppe svenske fluefiskere, som har taget eventyret til Yukon-regionen i Canada, i jagten på søørred, gedde, stalling, rødding og laks af mange slags. Canada er verdens næststørste land og alene Yukon-delen er dobbelt størrelse af UK, så der er masser af plads at boltre sig på for de tilrejsende.

Filmen skildrer på afslappet vis de mange fiskemuligheder i både søer og strømmende vand. Holdet møder en mageløs natur og et varieret fiskeri både vadende, fra båd og fra flydering. Om end de misser en lakseopgang her og nogle store gedder der, så er eventyret i virkeligheden, som de fleste drømme ville diktere. En skøn natur, fornemt vejr, masser af fisk, fred og plads. Den ene idylliske scene følger den anden, og der er masser af fisk og fights at nyde fra sofahøjde.

Blandt alt fiskeriet ses på lokalområdets historie med indianere, røgning af fisk, guldgravning, laksefælder, skovbrande, gletschere, blomster og masser af dyr som elge, ørne, jordegern og selvfølgelig bjørne. Trods områdets størrelse er forholdene grundigt reguleret, og canadierne har for længst sørget for at naturen bevares og ikke slides op. De fleste steder er fiskeriet reguleret, så de mest produktive fisk ikke fjernes fra stammerne.

Fiskerne i filmen taler engelsk, og dialogen holdes i kortfattede replikker. Speakerens tale er behagelig, og det er muligt i menuen at vælge speak på engelsk, tysk eller svensk. Lyden i øvrigt er god, og musikken er glimrende afstemt igennem de mange forskellige sets. Mountain Media kan håndværket og billedkvalitet, billedvalg og kameraføring er gennemgående af høj kvalitet.

I bonusmaterialet gives bud på fluevalg og grej til en Canada tur. Desuden indeholder bonusmaterialet lidt reklame for lodgen i Canada, tur operatør og andre film fra Mountain Media.

Det er fornøjeligt at hænge med som blind passager på eventyret i Flugfiske i Yukon Kanada, og filmen er en vellykket appetitvækker for dem der har Canada i kikkerten til egne rejser med fluestangen.

Fakta
Titel: Flugfiske i Yukon Kanada
Producent: Mountain Media 2006
Spilletid: 56 minutter – 32 minutters bonusmateriale
Format: 4:3 – ingen undertekster
Sprog: Svensk, engelsk og tysk

Facebook Comments Box