Share |

Fly Festival 2009

Fly Festival 2009

Vejret var både med og mod årets fluefisker messe i Kolding.

Masser af sol lokkede fluefiskerne ud til vandet i stedet for en tur til Fly Festival 2009, men de ca. 2.100 gæster der besøgte messen, havde optimale betingelser til at benytte de udendørs kastebaner med et stort udvalg af det bedste inden for fluegrej.

I år var der 5 udendørs baner med vand, hvor der var en livlig trafik af flue-entusiaster med en- og tohånds fluestænger.

Ved den indendørs kastebane demonstrerede diverse koryfæer deres kunnen med et humør og en

Fly Fair 2009
© scandicangler.com
Vagn Hansen

sikkerhed, der af og til fik én til at tro at tyngdekraften kun 'rammer' os almindelige fluekastere.

At se Simon Gawesworth stå i bare tæer i kastepoolen og rulle-, spey- og under-håndskaste med både én- og tohåndsstang, var ikke bare en demonstration af hvor langt man kan kaste, men også en opvisning i timing – og her er både tale om selve kastet og evnen til at servere one-liners i en lind strøm.

DM i fluebinding fik Jonas Laigaard fra Trend Å Lystfiskerforening som vinder hos juniorerne om lørdagen, og Michael R. Greve fra Århus tog titlen som danmarks-mester hos seniorerne om søndagen.

Udstillerne havde medbragt det nyeste nye indenfor fluestænger, hjul og tilbehør, krydret med tilbud på alt fra det mindste stykke tilbehør op til flyderinge og to-håndsstænger. Der var sågar et titanium fluehjul til 69.999 kr., men om det var et slagtilbud eller for at signalere 'se hvad vi kan' fik jeg ikke lige undersøgt!

Fluebindere fra alle kategorier af vor hobby, var placeret på et stort podie midt i hal 1. Her kunne man blive guidet gennem alle faser af en flues tilblivelse, og der var også mulighed for at få specialundervisning, hvis det var en konkret detalje man havde problemer med.

Enkelte udstillere medbragte selv en stand, hvor der blev bundet fluer, og jeg havde den glæde at

Fly Fair 2009
© scandicangler.com
Kim Mathiessen

overvære Michael Frödin, binde og fortælle.

Det var dejligt at opleve, at sådan et forbillede indenfor fluebinding, der jo må siges at have haft en kraftig eksponering de seneste mange år, 'bare' er en helt almindelig fluefisker og fluebinder.
Han havde tid og lyst til at indvie tilskuerne i sine tanker om både selve fluen og dens opbygning og sandelig også fisketaktik.

I foredragssalen blev man taget med til drømmelandet med de store ørreder eller hørte eksperternes råd om taktik i elv eller på kysten.

Jeg overhørte FFFD formand Jerk Sönnichsens foredrag om ' Laksetaktik ved elven' – hvor man IKKE fik set en masse billeder af laks, men så forskellige pools og elvstrækninger, og fik gennemgået Jerks taktik for at fiske disse.

Formålet med messen er at skaffe penge til at støtte 'Miljøforbedringer og Vand-løbspleje i danske vandløb og søer', så ud over at have en dejlig dag, kunne man glædes over at pengene til entré går til et godt formål.

Facebook Comments Box