Share |

A Foam Odessey

A Foam Odessey

Guiden og fluebinderen Stuart Tripney startede sin egen fluefiskeodysse i Skotland og endte i New Zealand, hvor han i dag driver en fluefiskeshop med tilhørende guidevirksomhed. Tripney er også en velanset fluebinder, der ikke er bange for at bryde med normen.

I DVD’en A Foam Odessey binder han ni af sine egne fluer, og han demonstrerer undervejs, hvordan de virker ved vandet. Ifølge Stu Tripney har det sydlige New Zealand alt hvad man behøver, når man skal udvikle gode fluer. Meget tyder på at han har ret.

Foam DVD
© scandicangler.com
Gin Clear Film

Hverken Stu, hans fluer eller hans DVD er dog helt almindelige. Udgangspunktet er at komme ud at fiske og så binde nogle simple men holdbare fluer. I hans fluebinding fokuseres på det der virker, og de er mere silhuetter og farver end små detaljer. De ni fluer udgør ni kapitler, som alle indeholder Stu Tripneys beskrivelse og tanker bag fluen, noget praktisk fiskeri med fluen samt en fluebindingsinstruktion, som består af animerede billedserier, der hurtigt og overskueligt viser de enkelte elementer i fluen. Det hele er tilsat en god portion humor og godt humør – og en masse lokalt rockmusik.

Der er fuld fart over feltet, men uden at det bliver stressende eller ustruktureret at se på. Der er masser af pjat, men det bliver ikke plat. De mange klip, hvor Stuart Tripney fortæller om sine fluer, viser tydeligt, at der bag det store smil og farverige udseende ligger en gennemtænkt plan og masser af erfaring.

Foam DVD
© scandicangler.com
Gin Clear Film

Det er måske ikke ligefrem lutter smukke fluer i klassisk forstand, men det er opfindsomt og virkningsfuldt. At Stu mener det med holdbarheden alvorligt, viser han overbevisende i ekstramaterialet, hvor en af hans flydende bugs får et skud hagl – altså med et haglgevær. I ekstramaterialet kan rockinteresserede desuden læse mere om de mange rockbands, der har lagt musik til filmen. Tripney selv nøjes med at give den med luftguitar eller måske rettere fluestangsguitar.

Billedkvaliteten veksler fra ganske flotte optagelser til det mere hjemmevideoprægede, men klipningen og den animerede grafik holder godt sammen på det hele. Lyden er god og talen er hovedsageligt let at forstå. Stuart Tripney har beholdt en ganske charmerende skotsk accent. Underlægningsmusikken er som nævnt tempofyldt men ikke alt for dominerende.

Foam DVD
© scandicangler.com
Gin Clear Film

DVD’ens menu er overskuelig og alle fluer/kapitler kan tilgås direkte fra hovedmenuen.

Hurtige klip, komik og heftig rockmusik kombineret med seriøs fluebinding er normalt ikke et velset koncept i disse spalter, men i denne produktion holder det overraskende nok hele vejen igennem. A Foam Odessey overrasker positivt i både form og indhold. Faktisk en forfriskende fornøjelse. Tilhængere af Quentin Tarantinos filmiske univers vil nikke genkendende til formen. Også Stuart Tripney skyder med skarpt på sin helt egen facon. Tomlen går op for denne Down Under produktion.

Fakta
Titel: A Foam Odessey
Producent: Gin-clear Productions
Spilletid: 60 minutter i alt
Format: 16:9 – ingen undertekster

Facebook Comments Box