Share |

Forårsfiskeri efter aborrer

Mens stort set alle fredsfisk er svære at få i tale i vinterperioden, er aborren et sjovt alternativ for medefiskeren i de kolde måneder

Mens stort set alle fredsfisk er svære at få i tale i vinterperioden, er aborren et sjovt alternativ for medefiskeren i de kolde måneder. Mange af os medefiskere har sikkert gjort vores første erfaringer med denne lille hidsige fighter.

Setup

Der er ingen tvivl om at aborren fanges mest effektivt med polestangen. Men hvis du ikke har en sådan, kan en match eller en let spinnerstang sagtens løse opgaven. Vi er stadig tidligt på sæsonen, så dit setup skal være let. Brug f.eks. en str. 20-22 krog som udgangspunkt. Linen bør være i størrelsen 0,10 - 0,12 mm. Pas på med tyndere line, da chancen for større fisk altid er tilstede. Til aborrefiskeri er en str. 5 elastik tilstrækkelig, men som nævnt før, hvis der er chance for en brasen eller suder, bør du nok anvende en str. 6. Fisk ca. 5 cm. over bunden. Marker evt. dybden på linen eller polestangen så du har udgangsdybden som reference. Vælger du matchstangen er waggler kodeordet. Selv holder jeg meget af Drennans Crystal Canals. Træd et trin længere op i linetykkelse, så du ender op med 0,12 - 0,14 mm. Krogen bør være den samme str. som ved ovennævnte pole setup.

Foder og agn

Når der skal fiskes aborrer står den på maddiker eller regnorm. I de kolde måneder vil jeg foretrække maddikerne. Gerne de røde. Prøv f.eks. at booste dem med Wormix ormeflavour fra Sensas. Vælger du regnorm er et sikkert trick at klippe den i mindre stykker. Det elsker de aborrer ganske enkelt. Foderet bør som grundregel indeholde blodmel. Men jeg bruger som regel bare løsfodring med maddiker og orm.

På banken

Aborren er typisk en fisk der kan tirres til at bide. Jeg har ofte med stort held brugt " finger winding " eller på godt dansk; trukket flåddet frem og tilbage over fodringen. Prøv også at løfte din line fri for vand og sænk den i igen. Det kan ofte tirre aborrer til at bide. Er der ikke resultat ved første færd, må du variere dit setup. Brug fiskedybden som et udgangspunkt og ikke som et standpunkt. Husk også på at vandet stadig er koldt så tålmodighed ved vandet er et must. Selvom vi er inde i april, er temperaturen stadig som på vinterdage. Det betyder der gælder samme svære betingelser. Stofskiftet er nedsat og du må derfor begrænse fodringen til et minimum. Løsfodring bør kun foregå når huggene stopper. Jeg har selv haft bedst held på overskyede dage og jeg ved at mange andre end mig, har observeret det samme. Klart vejr gør fiskene mere usikre på situationen og når lyset forsvinder - ud på eftermiddagen - vil man opleve, at aktiviteten stiger. Held og lykke ved vandet!

Facebook Comments Box