Share |

Geddefestival i Blekinge 2004

240 fiskere var til start under geddefesten i Sverige sidste weekend...

Traditionen tro blev Blekinge Gedde Festival afholdt første weekend i oktober. 240 fiskere var i år tilmeldt festivalen, og lørdag den 2. oktober klokken 08.00 gik startskuddet på de fem start- og slut-poster Karlskrona – Dragsö Camping, Sturkö Røgeri – Sturkö, Ronneby – Ekenäs, Karlshamn – Fiskeshoppen Vägga og inderhavnen i Sölvesborg.

Fiskeriet var herefter tilladt til klokken 16.00 lørdag og fra klokken 07.00 til klokken 14.00 søndag den 3. oktober. Vejret var mildt og behageligt lørdag med en let vind fra nordøst, men ovenpå nogle dage med meget høj vandstand og nordlige vinde, var betingelserne ikke ideelle. Søndag faldt vandet en del samtidigt med at vejret var diset og vindstille. Søndagen gav de største fisk, men alt i alt blev det ikke en fiskerig festival.

Lanng måler gedde
© scandicangler.com Peter Lyngby

Catch and Release fortsat i fremgang
Som vanligt blev der fisket i tre kategorier, som deltagerne på forhånd havde tilmeldt sig i, nemlig Catch and Cook, Catch and Release og Catch and Release på flue. Catch and Release kategorierne har heldigvis langt de fleste tilmeldte, hvilket tydeligt sås i Sölvesborg, hvor der slet ingen tilmeldte var i Catch and Cook klassen. I Catch and Release klasserne skal deltagerne under fiskeriet medbringe en officiel målepind, et underlag og et engangskamera til fotografering af fangsten, hvorefter vinderen findes ud fra den længste fisk. I reglementet, der i forvejen sendes ud til deltagerne, står der udførligt beskrevet, hvorledes fiskene skal håndteres ved fotograferingen og genudsætningen.

Årets vindere
Indvejning og prisuddeling foregik i år på Dragsö Bad og Camping i Karlskrona. Gedderne havde ikke rigtigt været i biddet hen over weekenden, og kun 75 fisk i alt var indvejet søndag kl. 14.00. Årets tre vindere var: Catch and Cook: Anders Göthammer 7,96 kg. Catch and Release: Markus Lindberg 102 cm. Catch and Release flue: Maths Egonsson 107 cm. Bedst placerede dansker blev Mikkel Olsen med en delt syvende plads i Catch and Release på flue. Fluefiskerne gjorde det godt igen i år, og udover at lande festivalens største gedde, så landede fluefiskerne også fleste fisk per mand. Vejret har ikke været med Blekinge Gedde Festival de seneste år, men skulle du have lyst til at deltage næste gang, så kan du roligt sætte kryds i kalenderen den anden weekend i oktober 2005.

Facebook Comments Box