Share |

Gummibåden – fleksibilitet og nye muligheder

Gummibåden – fleksibilitet og nye muligheder

Gummibåden – fleksibilitet og nye muligheder

Tænker du på at få båd, men ikke har for meget plads og vil du kunne tage den med dig uden også at skulle investere i en trailer!

Vil du have familien eller en fiskekammerat med, eller har du bare ikke lyst til at have den liggende på stranden eller ved en bådeplads !

Så er en gummibåd måske en løsning for dig. I en række artikler femover her på magasinet får du mulighed for at følge med på en række fisketure med det lette fartøj og få del i erfaringerne. I denne artikel gælder det førstehånds indtrykket og jomfruturen.

Det er ikke størrelsen

© scandicangler.com

Jeg har fået min første båd, og den skal i bogstaveligste forstand pakkes ud. Man kan godt blive lidt betænkelig, når en båd til tre voksne og et barn ikke fylder mere end 102 cm – det samme som en rigtig stor havørred på omkring tolv kilo !

Men ikke desto mindre er det lige præcis, hvad min nye gummibåd i korrekt sammenpakket tilstand fylder i længden. Tiltroen til ”projekt gummibåd” stiger heldigvis i takt med at den pakkes ud. Filmen med masser af fisketure, store fisk og nye fiskesteder kører allerede på højtryk, præcist som juleaften, dengang hvor tankerne kunne galoppere gennem hovedet, mens de sidste rester papir blev flået af.

Jeg prøver at løfte den, mens den stadig er sammenpakket, og vel tager man den ikke bare sådan lige på ryggen, men umiddelbart virker de 37 kilo, som båden vejer ikke afskrækkende og til at håndtere. I hvert fald over kortere distancer.

Motoren

For at gøre det nemmere at håndtere motorens 31 kilo, har jeg købt en sækkevogn. Med en kraftig gummirem fastgør jeg motoren til sækkevognen. Jeg har valgt en sækkevogn med rigtige dæk, så stødene dæmpes hvis terrænet er lidt ujævnt, i modsætning til massive gummidæk.

Nu er det næsten tid til afgang ! Olien blandes i benzinen efter manualens forskrifter. Det er nemlig en 2- takts motor. Efter at have konsulteret et par eksperter og læst forskelligt litteratur endte det med en 2- takts motor.

Jeg var meget i tvivl om, hvorvidt det skulle være de højt besungne 4- taktere eller en 2 – takter. Konklusionen på det blev at den motor som passede bedst til denne båd var en 2 – takts på 8 hk med 2 ventiler. Hvis den blev mindre ville den få svært ved at trække 3 voksne, hvis der samtidig skulle være bare lidt fart på. Desuden er ting som vægt og pris også en del af overvejelserne.

En 4 takter i samme størrelse vejer mere og prisen kan godt gå op med 10.000 kr. eller mere. Bl.a. fordi jeg så ville skulle op i en 9.9 hk´s model i stedet for den valgte på 8 hk. Alternativet for at få en 4- takter var så at gå ned i 6 hk., men det var alle enige om var for lidt.

Benzin og olie rystes sammen i den røde plasttank på 12 liter. Så skal hele baduljen ellers i bilen – båd og motor. Her bliver jeg lige en erfaring rigere ! Jeg kan godt løfte motoren op i bagagerummet, men det er ikke et løft der er særlig ergonomisk korrekt. Jeg må have lavet en lille rampe, for den skal jo også ud igen, og hvis jeg vil opnå den ønskede fleksibilitet, skal jeg selv kunne klare det hele.

Uden luft ingen båd !

© scandicangler.com

Vel fremme går min kammerat og jeg i gang med udpakning og oppumpning. Det går egentligt smertefrit, men gummibådens manual skal lige konsulteres nogle gange undervejs. Trykket checkes med det medfølgende manometer efterhånden som pontonernes kamre fyldes.

Vi brugte naturligvis lidt ekstra tid den første gang, men selve oppumpningen tager cirka tyve minutter med den medfølgende pumpe.
Pumpen er dobbeltvirkende, hvilket betyder at den pumper både når der trykkes og trækkes i håndtaget. Dørken er også oppustelig og det er en del af forklaringen på den lave vægt. Lidt efter lidt tager båden for alvor form, og det begynder at krible rigtig nu. Det er helt utroligt, at der kan komme en båd ud af noget som kan pakkes sammen til en overdimensioneret kuffert !

Manometeret viser at der er tilstrækkeligt med luft, så vi tager fat i hvert sit håndtag og bærer den ned på stranden. Her kommer der også lige en erfaring mere til. Hvis jeg selv skal kunne klare at flytte den oppustet ude i terrænet, skal der lige laves et sæt hjul. Det er nu jeg bliver glad for at jeg ikke fik smidt den gamle barnevogn ud. De hjul er som skabte til formålet.

Bagefter henter vi motoren, og sækkevognen viser virkelig sin værdi i det ikke alt for jævne terræn.

På vandet

Båden sættes vandet i så bagenden står på land og så monterer vi motoren. Det går smertefrit. Benzintanken tilsluttes til motoren. Der skubbes fra land og de lette aluminiums- årer bringer os hurtigt ud på en dybde, hvor motoren kan sænkes ned. En af de ting der slår mig er hvor solid båden virker.

Hvis jeg ikke vidste det ville jeg umiddelbart ikke kunne gætte, at det ikke var en fast dørk med dørkplader, som er det almindeligste på de fleste modeller. Det store øjeblik er kommet ! Motoren er i vandet og efter to korte træk er den i gang. Vi sejler !

Med vilje har vi ladet fiskestængerne ligge derhjemme. Det må blive næste gang.

Det går ganske langsomt og vi nyder det gode sensommer vejr og den blanke fjord. Motoren spinder og jeg glædeligt overrasket over det lave støjniveau. Vi prøver at give fuld gas, og pludselig begynder båden og plane og vi flyver der ud af. Det går rigtig stærkt !

Jeg tænker straks på, at det kun vil tage et kvarters tid at komme over til fiskepladserne på den anden side af fjorden. Allerede nu må jeg erkende, at den sidste rest af tvivl er udryddet; jeg får mange gode fisketure sammen med den båd !

Den foreløbige dom

© scandicangler.com

De helt store fordele jeg kan se, er at båden kan tages med næsten hvorhen det skal være. Den kan bruges i søer, på havet og i min ”hemmelige” fjord og elv i Norge. Jeg kan bruge den alene, tage familien med eller en fiskekammerat.

Jeg kan nå nye fiskepladser rimelig hurtigt og får en stor aktionsradius. Jeg slipper også for bekymringen for tyveri og hærværk ved, at have den liggende ved en bådeplads. Om alle disse fordele holder vand får du mulighed for at følge med i en række kommende artikler, hvor der vil blive lagt mere vægt på fiskeriets muligheder fra det lette fartøj.

Fakta

Båd - Quicksilver 270 AirDeck

Vejledende udsalgspris - 10.570 kr.(set på tilbud til 8.495)

Motor - Mariner 8MH, vejledende udsalgspris 14.400 kr. (set på tilbud til 11.795)

Importør - Ketner Marine Tlf. 43271166

Facebook Comments Box