Share |

Havabbor på flue

Havabbor på flue

Havaborren (havbarsen) har holdt sit indtog i de salte skandinaviske vande. Runar Kabbe fra Oslo har dyrket fiskeriet efter disse iltre sommergæster intenst gennem en årrække, og han har landet mere end firehundrede af slagsen. Runar Kabbe er kendt i Norge som en kapacitet på saltvandsområdet, og hans kompetencer og engagement stråler også igennem fra første færd i denne verdens første film om havabbor på norsk.

Havaborren er en af de sidste sommerfisk som ankommer til Oslofjorden, og der følger vi Runar Kabbe fra sæsonstart i juni måned. Igennem sæsonen viser Runar, hvordan han jager aborrerne både fra

havaborr DVD
© scandicangler.com
Scanout.com

land, fra båd og fra pontonbåd. Runar Kabber deler rundhåndet ud af praktiske tips, og det er selvfølgeligt ikke tilfældigt, at han benytter sig af de nævnte forskellige fartøjer. På trods af en til tider hårdt pumpet actionstil, så kommer Runar i gennem alt fiskeriet godt rundt om grej, forskellige liner og fluer, indtagning og alt andet. Det gør Havaborr på Flue til en fornem instruktionsfilm, og den virker kraftigt appetitvækkende på både fisketeknikker og et besøg på nogle af stederne i denne berømte indsejling til den norske hovedstad. Fiskeriet har stadig pioneråndens charme, og selv om sæsonen højst kan strækkes til fem måneder, så betyder det ganske varierede forhold fra kølige vinde og fuld beklædning til næsten tropisk lune midt på sommeren og fiskeri i shorts. Selv om filmen holdes indenfor Oslofjordens rammer, så kan det spændende fiskeri uden tvivl overføres direkte til andre lokaliteter hvor havaborren huserer.

havaborr DVD
© scandicangler.com
Scanout.com

Som havaborren gør det, så holder filmen et højt tempo, og der er masser af action og fiskeporno som omslaget beskriver det. Brug af slowmotion og replay er klassiske kneb, som der her gøres flittigt brug af. Billed- og lydkvaliteten er god i filmen, og det varierede fiskeri giver en god mulighed for variation i billederne på filmsiden. Det udnyttes flot og kameramanden på denne produktion fortjener sin del af æren. Ind i mellem skal man som udlænding holde ørerne stive for at følge Runars tale, og indtil videre findes filmen ikke tekstet. Et omfattende ekstramateriale uddyber mange praktiske emner, og gennemgår blandt andet mere af udstyret og Runars flueæske.

Filmen skal hyldes for at bringe nyt til det hastigt voksende marked af fluefiskefilm. DVD’en vil uden tvivl give samme effekt til fiskeriet efter havaborr som Brian Kjærs film gav fiskeriet efter multer. Entusiasmen smitter og sommeren lurer vel lige om hjørnet.

Fakta
Titel: Havabbor på flue
Producent: Scanout Production
Spilletid: 68 minutter + 60 minutters ekstramateriale
Format: 16:9
Sprog: Norsk

Facebook Comments Box