Share |

Lækker tredelt havørredstang

Lækker tredelt havørredstang

Lækker tredelt havørredstang

Blandt fluefiskere er det nærmest et særsyn at se todelte stænger i dag. Anderledes forholder det sig med spinnestænger, men for hvert år kommer der flere nye på markedet. I år har Kinetic således søsat en serie der hedder Discovery, og vi har prøvet en model i 8 fod med en kastevægt på 5 til 20 gram.Når de flerdelte spinnestængerne har haft svært ved rigtig at konkurrere med de todelte, er det ikke kun på grund af skepsis over for om klingerne nu var stærke nok. De flerdelte spinnestænger er først inden for de sidste par år begyndte at kunne konkurrere på prisen med deres todelte fætter. I dag er det muligt at få flerdelte spinnestænger for under 1.000 dkr. Den Kinetic Discovery vi har prøvet koster således 599 dkr. Med hensyn til klingernes styrke er tredelte kvalitetsstænger i dag lige så gode som de todelte.

flerdelt spinnestang
© scandicangler.com
Michael L. Hansen

Stangens aktion er dyb parabolsk og sammen med dens lave vægt, gør den det til en fornøjelse at fiske havørred på kysten. De fleste kastevægte, jeg bruger på kysten, ligger mellem 10 og 15 gram og det klarer den på bedste vis. Jeg har også prøvet den med bombardaflåd, og nogle vil måske synes, at klingen ser lidt for spinkel ud til den type fiskeri, men netop klinger af denne type gør fiskeriet endnu mere behageligt og afslappende. Nævnes skal også, at du har en god kontakt til fisken og mærker hugget meget tydeligt.

Udover at være en god fiskestang, er det, at den ikke fylder ret meget, noget, man hurtigt lærer at sætte pris på. Til sammenligning fylder en af mine todelte 8 fods stænger 127 cm i længden mod Discovery´ens kun 86 cm. På billedet ser du forskellen i længden.

Klingen er brun og rigtig pænt monteret med titanium SIC øjer, og har i det hele taget et elegant look. Hjulholderen er screw down typen og korken er af en okay kvalitet.
Alt i alt en stang som ikke bare er en praktisk feriestang, men som også kan gå hen at blive favoritstangen til det lettere havørredfiskeri.

Discovery serien fås fra 7 og op til 15 fod. Priserne starter ved 499 dkr.

Nærmeste forhandler anvises på tlf. 48 26 11 85 eller på info@taiga-outdoors.dk

Facebook Comments Box