Share |

The Lawson

The Lawson

The Lawson

Fluen har en bred sort vinge, som danner en skarp silhuet mod den mørke himmel, og netop dette kan få nogle af de mere træge fisk ud af hullerne.
Rørfluer er indtil nu blevet brugt, påmonteret med tre-kroge, men nu har man konstateret, at fluerne fisker langt bedre med en dobbeltkrog påmonteret
"upside-down", altså med krogspidserne opad.

Derved undgår man at krogen "fisker" vingen, men mest af alt undgår man at den tredje krog er medvirkende til at rykke de to andre ud under fighten. Den tredje krog vil nemlig ind imellem gribe fat i den anden kæbe og derved være med til at løsne de to andre.

Disse kroge fremstilles nu af Mustad, og har ref.-nummer 80531 BLN i størrelse 2-4-6. (Læs "Flugfiske i Norden" februar 1999).

Somme tider er det også en fordel at få fluen lidt længe ned i vandet. Der fik jeg et godt tip at en ven, som gør, at fluen ikke behøves at blive bundet belastet. Hvis fluen bindes på et medium rør, kan man på et tyndere rør, som kan gå inden i det første, montere et "Cone-head". Derved kan man af-eller påmontere belastningen efter behov. Nu skal vi binde en rørflue ud fra disse principper.

Krog - Som ovenfor beskrevet

Tråd - Uni thread 6/0

Tag - Oval guldtinsel

Butt - Orangerød antrongarn

Hale - Orangerød antrongarn med et bundt bløde sorte hår ovenpå

Krop - Bagerste halvdel oval guldtinsel, forreste halvdel sort sæluld ( her embosseret flad guldtinsel og scintilla-dubbing )

Rib - Oval guldtinsel

Kropshackle - Orange hackle over sæluld

Fronthackle - Orange badger (her byttet ud med et sort sclappen-hackle)

Vinge - Sorte bløde rævehår med lidt underuld

Sides - Jungle cock (kan udelades)

Hoved - Sort ( eventuelt med et "cone-head" på et indsats-rør i en tyndere dimension).

Lak - Klar

Bindebeskrivelse

Røret smeltes i enderne så der dannes en lille krave, hvorefter det sættes ind på nålen i bindestikket. Nu gøres tråden fast, og den ovale tinsel bindes ind 5 mm. oppe af røret. Tinselen vikles 4-5 gange fremover og bindes ind igen.

For at undgå ujævnheder på indbindingsstederne, er det en god idé at strippe tinslen ind til selve kernen, på det stykke der skal bindes ind. Så kan kernens enkelte fibre bredes lidt ud.

Nu bindes der et stykke orangerød antrongarn ind, så at der stikker en hale bagud, hvorefter resten bruges til at vikle om røret til butt. Denne må gerne være 5 til 7 mm. lang.

Butten afsluttes, og et lille bundt rævehår bindes ind så at spidserne når ud til enden af antrongarnet, hvilket vil sige cirka 2,5 cm. bag røret.

Nu bindes det orange kropshackle ind og der dubbes med sæluld, eller som her med en dubbing med lidt flash-fibre i. Forkroppen formes og hacklet tørnes 4-5 gange op til forenden af kroppen hvor det bindes ned.

Tips

Vælg et godt langfibret hackle til dine rørfluer. Det giver dem mere liv i vandet og gør dem mere synlige.Den ovale rib bindes ind lige foran rævehalen, og bindetråden vikles i tætte, jævne tørn halvvejs op ad røret, hvor den flade tinsel bindes ind.

Denne vikles først bagud, og derefter fremover igen, hvorefter den bindes ind.

Tips: Skub de enkelte tinsel-tørn sammen med neglene, hvorved du får en helt homogen tinselkrop.

Nu vikles ribben op over hele kroppen i modsat retning af hacklet i jævne tørn med ens, indbyrdes afstand. Dette gøres for at gøre hacklet stærkere. Ribben bindes ind og afsluttes.

Tips: Bind altid tinsel og rib ind under fluen, da du derved undgår buler, der hvor vingen skal sidde.

Et lille bundt sort, langtfibret rævehår med underuld bindes ind ovenpå fluen. Dernæst nogle "Lite-brite" fibre, hvis du vil have lidt mere liv i vingen, og til slut endnu et bundt ræv. Vingen skal nå ud til spidsen af halen og må gerne være lidt bred i det.

Tips: Det er en god idé at lakere med en smule klar lak for hvert bundt hår der bliver bundet ind. Dette gør fluen mere holdbar.

Et par lange jungle cock fjer bindes eventuelt ind langs vingen. Brug kun fjer fra opdrættede fugle, hvor du med sikkerhed ved at dette er tilfældet!

Til slut bindes fronthacklet ind. I dette tilfælde har jeg valgt at bytte det orange ud med et sort af sclappenfjer. Også her er det en god idé at bruge en langfibret fjer for at tilføre fluen mere liv. Brug eventuelt hejre eller lignende.

Fluen afsluttes og lakeres

Facebook Comments Box