Share |

Lille Kutling

Kutlinger er en vigtig del af havørredens føde, og findes især i vore indre farvande. Specielt i foråret kan man ofte se de små fisk på helt lavt vand. Det ved havørrederne...

Kutlinger er en vigtig del af havørredens føde, og findes især i vore indre farvande. Specielt i foråret kan man ofte se de små fisk på helt lavt vand. Det ved havørrederne, og de følger efter. Selve dette mønster er der ikke meget nyt ved, men aluminiumshovedet fra Roman Moser er nyt, og det er dejligt nemt at anvende og sætte på fluen. Hovedet er så let, at man stadig kan fiske fluen på lavt vand, og dog stadig så tungt, at man også kan fiske fluen ret hurtigt. Og det er det som jeg gerne vil med mine kutling fluer.

Lille kutling
© scandicangler.com Peter Lyngby - Dan Karby

Ofte tager havørreden ikke fluen, før der er meget fart på den - og jeg mener stangen op under armen, og så næsten fuld fart på indtagningen med begge hænder. Så skal I til gengæld også se havørrederne vågne op. Man kan også godt fiske den traditionelt med små træk, men med den anden og hurtige teknik får du mange flere fisk på land. Her har du bindemønstret:

Lille Kutling

Krog: TMC 777SP str. 8
Bindetråd: Uni 8/0
Hale: Gul Antron garn
Krop: Flash Dub Pearl/Gold
Rib: 0.20 mm. klar monofil
Vinge: Natur Egern Strip
Cheeks (brystfinner): Agerhøne
Hoved: Roman Moser Snap Heads med pålimede øjne

Bindetips Egernstrimlen understøttes af en løkke af 0.50 mm. monofil, så hægter den ikke krogen så ofte. Roman Moser hovedet kan dekoreres med vandfast tusch og eventuel glimmer. Brystfinnerne kan udelades eller erstattes af to små bundter egernhår.

Facebook Comments Box