Share |

Linekurv.dk

Linekurv.dk

Mange kystfluefiskere sværger til en linekurv, og nogle vil endda mene, at de ikke kunne tænke sig at fiske uden. En ny dansk linekurv er for nyligt landet i butikkerne, og vi spændte straks et par stykker om livet for at teste dem på kysten. Det blev til vellykkede fiskeoplevelser i både magsvejr og hårdt vejr.

Linekurven er af baljetypen, men det er ikke en hvilken som helst balje. Der er tænkt grundigt over tingene, så kurven har flere positive sider end de fleste lignende kurve på markedet. Ni koniske kegler i bunden sørger for at løslinen ligger sig pænt og ikke kludrer når der kastes.

Kurvens sider kan fungere som stangholder, og bredden passer til det danske mindstemål for havørreder på fyrre centimeter. Linekurvens bagside har, udover huller til det medfølgende bælte, et hul formet som et håndtag så den er nem at bære.

Linekurv
© scandicangler.com
Linekurv.dk

Linekurven er selvfølgelig lavet i slagfast plast og kan tåle det hårde liv på kysten i al slags vejr. Vendt på hovedet er den et varmere sideunderlag end årstidens kolde sten. Bæltet er 50 mm. bredt og nemt at justere. Selv om det er et solidt bælte, så kunne vi godt have ønsket os et endnu kraftige bælte, som ville være mere stabilt og ikke krølle sammen på langs.

Under fiskeri er linekurven dejlig let at bære rundt på, og den er nem at svinge om på ryggen, hvis man har brug for sit fulde udsyn foran.

Stangholderen er handy ved opgaver som kræver begge hænder, men kurvens udskæringer til fluestangen er lidt råt udførte, så de kan være lidt grove at ramme i et kraftfuldt dobbelttræk. Lidt sandpapir på kanten gjorde underværker.

Denne type linekurv er set før, men få er så gennemtænkte. Denne models store force er oven i købet prisen. Lige nu fås den for dkk 369,- hvilket er en del under hvad man skal give for tilsvarende linekurve.

Facebook Comments Box