Share |

Listen to the River vol. 2

Listen to the River vol. 2

Siden udgivelsen af Listen to the River i 2003 har engelske Steve Thornton researchet og udviklet en række nye fluer og fluebindingsteknikker. Dem deler han grundigt ud af i den nye Vol. 2 udgave, hvor i alt seksten nye fluer har fundet vej til papiret. Flere af hans nye bindeteknikker er ikke før er set på tryk. Alle fluerne i bogen er udviklet med henblik på ørredfiskeri i strømmende vand, men der er masser af inspiration at tage videre til andre områder.

Ud over Steve Thorntons egen introduktion og Bob Meads forord, så indeholder bogen kun få passager med tekst om andet end selve fluebindingen. Enkelte steder beskrives fiskeoplevelser med fluerne eller hvor inspirationen kom fra, og her skinner Steve Thorntons sunde humor og kærlighed til selve fiskeriet igennem. Disse passager skærper appetitten på fluebindingen og kunne have fået mere plads.

Som lære- og arbejdsbog fungerer Listen to the River vol. 2 upåklageligt. Samtlige fluer er uhyre præcist beskrevet, og alle trinene i fluernes opbygning er med i både skrift og billede. Steve Thornton er professionel fotograf og hans billedlige tilgang til sagen ses tydeligt. Der er mindst tyve step-by-step billeder til hver flue. Alle billeder understøttes af en lille instruktiv tekst. Bogen er kapitelmæssigt adskilt af en række fotos af variationer af fluerne eller fiskebilleder af mere drømmende karakter. Som titlen antyder er Steve Thorntons fluefiskeverden ikke uden poesi.

Listen to the River bog
© scandicangler.com
Virtual Nymph Products

Det er absolut ikke fluebinding for begyndere, men den øvede fluebinder vil uden tvivl nå langt ved hjælp af instruktionerne. Steve Thorntons opskrift på en flues konstruktion er, at der ikke skal mere til, end at fiskens huginstinkt skal udløses.

Følgende fluer gennemgås minutiøst i bogen.

Nymfer: Heptagenid, Stonefly, Darting Nymph, Ammonite Nymph.

Pupper og klækkende nymfer: Heptagenid, Caddis, Olives, Sub CAM Emerger, Detached Bodied CAM Emerger.

Tørfluer: Cam emerger, Detached Bodied CAM Emerger, Needle Fly, Stonefly, Cranefly, Spent Ephemera.

Streamers: The Baptizer.

For fluebindingsentusiaster og fluefiskere med en entomologisk indgang til fiskeriet er bogen et must. Der må atter deles roser ud til Steve Thornton for hans grundige arbejde, og hans egen stil som både rummer det klinisk instruktive og den poesi som alt fluefiskeri indeholder.

Listen to the River vol. 2 fås i ikke mindre end fire udgaver. En arbejdsudgave med spiralryg, som denne omtale tager sit udgangspunkt i, en læderindbundet signeret udgave i halvtreds eksemplarer, en indbundet signeret udgave i hundrede eksemplarer og en læderindbundet samlerudgave, hvor alle seksten fluer er med monteret i rammer. Samlerudgaven eksisterer kun i seksten eksemplarer. Det er værd at nævne, at vol. 1 var relativt hurtigt udsolgt...

Fakta
Titel: Listen to the River vol. 2
Forfatter: Steve Thornton
Forlag: Virtual Nymph Publishing 2006
Sider: 144
Pris: Fra £29.50

Facebook Comments Box