Share |

Location X

Location X

Jamie Howards anden film om fluefiskeri efter tarpon har fået navnet Location X. Titlen afslører det gennemgående hemmelighedskræmmeri, som danner grundlag for filmens plot. Stedet er hemmeligt, guiden er maskeret og ubekendt for fluefiskerne i filmen. Afsættet tages i de fleste fluefiskeres drømme om et uberørt sted med masser af bidevillige fisk. Location X indfrier drømmene for tre fiskere på mindre end en uge, og serverer dem derefter for os tilskuere. Dog kogt ned til en times tid.

Tom Rowland, Greg Vincent og Rachel Andras bliver hentet tre forskellige steder i USA og fløjet til Location X med bind for øjnene. Her oplever de hver især

Location X
© scandicangler.com
Howard Films - redaktionen

tarponfiskeri i verdensklasse. Greg Vincent starter og kommer hurtigt i ilden med knækkede forfang og fluestænger. Rachel Andras følger efter, og det bemærkes, at forunderligt få kvinder fisker efter tarpon. Den professionelle tarponguide Tom Rowland fra Key West er sidste mand på banen, og til hans store forbavselse er hans første tarpon nærmest ved at springe op i båden i jagten på hans flue. Sådan plejer hans tarpons ikke at opføre sig hjemme i The Keys, tilføjer han med et grin.

De tre fiskeres oplevelser er flot filmet og klippet til en masse action prægede sekvenser, hvoraf noget er set før, men der er bestemt også utrolige og usædvanlige optagelser i blandt. Det at filme fra både har desværre sine naturlige begrænsninger, men Jamie Howard gør et godt job i at variere vinklerne. Få sekvenser viser også vadefiskeri, og et af højdepunkterne er netop, hvor Greg Vincent står på

Location X
© scandicangler.com
Howard Films - redaktionen

en sandbanke i vand til livet, mens store tarpon cirkler rundt om ham.

Igen er det store scoop de rigtige fluer og måden de fiskes på. Ud over den meget omtalte Toad Fly, så fiskes der en del med en flydende udgave, meget passende kaldet for X Fly. Begge fluer bindes i ekstramaterialet.

Ekstramaterialet består i øvrigt af ekstra fightklip og interviews med deltagerne.

Location X har tidligere været vist på Tv i USA, og det er utilgiveligt, at filmen ikke er klippet sammen uden om de passager, hvor der har været vist reklamer. Mens spændingen er på sit højeste klippes ind og ud med lidt logoer og speak. Reklamerne er selvfølgelig ikke med, men det er tydeligt, at det er en amputeret Tv-version.

Billedkvaliteten er selvfølgelig i top og musikken er god uden at geare over. Som helhed er Location X dog noget usammenhængende, og det er svært at afkode hvad man egentlig skal få ud af den. Måske man bare skal få nogle lækre optagelser af noget lækkert fiskeri. Måske man bare skal samle stof til sine egne drømme. Og måske er rønnebærrene bare sure. Man bliver ikke meget klogere, men lysten til at fiske tarpon bliver ikke mindre.

Mere tarpon-TV er på vej fra Jamie Howard, og to episoder af Chasing Silver: The Final Journey har netop været vist på Tv i USA. Den 5-dobbelte Gold-Cup (stor tarpon turnering, red.) vinder Andy Mill er tilbage på tarponjagt. The Final Journey udkommer ligeledes senere på DVD.

Fakta
Titel: Location X
Producent: Howard Films 2007
Spilletid: 90 minutter totalt
Format: 16:9 – ingen undertekster

Facebook Comments Box