Share |

Loop OptiStream

Vi har testet LOOP's nye specialline til åfiskeri...

I 2004 har Loop lanceret en række nye liner, både skydehoveder og WF-liner. Loop har altid været kende for at lave fremragende skydehoveder, mens deres WF-liner nok har stået lidt i skyggen. En spændende nyhed i år er Opti-serien. Her findes to forskellige liner, OptiStream og OptiStillwater.

Den ene beregnet til åer, den anden til søer og kyst, som navnene antyder. Sådanne specialiserede liner fortjener lidt opmærksomhed, og jeg havde på en tur til England medbragt en OptiStream WF 4 F. Som nævnt er OptiStream en special-line til å-fiskeri (eller måske skulle man sige specialiseret til korte kast). På en klasse 4-line er klumpen bare 7,6 meter lang, heraf er 3 meter fronttapering og 20 cm bagtapering. Klumplængden er tilpasset lineklassen, sådan at den bliver lidt længere på de tungere klasser. Lige efter bagtaperingen er runninglinen fortykket lidt, hvilket har til formål at give linen større slidstyrke og bedre holdbarhed, for runninglinen er tynd og ville hurtigt blive slidt, hvis man skulle lave sit dobbelttræk på den tynde runningline.

Linens klare fordel er at den lader stangen på kort hold, selv uden man har hele klumpen ude, og det gør at man kaster ubesværet og let under trange forhold, også med underhånds- eller switchkast. Ydermere giver den korte, tunge klump en rigtig god kontrol over tunge nymfer, som (næsten) bliver en fornøjelse at kaste med denne line. Jeg fiskede to tunge nymfer og en strike-indikator for at teste hvad linen egentlig kunne i den retning, og det bliver aldrig kønt med sådan et rig, men det var faktisk ganske let.

Med den korte bagtapering og den tynde runningline er mendings-egenskaberne dog ikke så gode, men magter man specialkast, som fx bowcast, så kan det kompenseres for idet der på denne måde kan mendes i luften. Fronttaperingen er sammen med den koncentrerede vægt ansvarlig for de gode egenskaber med tunge fluer, for selvom den umiddelbart synes lang til det fiskeri (altså fronttaperingen), så er der et forhold, som faktisk er vigtigere en selve taperingen i det henseende, og det er tykkelsen på fluelinens spids. Og på OptiStream er den netop tyk for sin klasse.

Lars fisker i UK
© scandicangler.com Lars Chr. Bendtsen

Klumpen er farvet karry-gul, mens runninglinen er lys grå, hvilket giver den klare fordel, at det er let at se, hvornår linen er klar til nyt kast. Det generelle indtryk er en god line, som vil egne sig fremragende til mange former for fiskeri i vore åer. I de tungere klasser vil det være den perfekte line til havørredfiskeri i små åer, hvor den korte klump vil gøre, at man uden problemer vil kunne kaste selv store fluer på en 6’er eller en 7’er stang. I de lettere klasser er linen et rigtigt godt valg som allround-line, hvis man både fisker vådflue, nymfe og tørflue i mindre åer, hvor korte kast er på dagsordenen. Eneste lille minus ved linen er runninglinen, som jeg synes er for tynd til at balancere det korte, tunge hoved når der skal skydes line. Og som udpræget tørfluefisker synes jeg klumpen lander en anelse for tungt, især når der skydes line, men det er detaljer, som sløres af det gode helhedsindtryk. Skal man fiske i små og mindre åer, hvad enten det er efter bækørred eller havørred, så er Loop OptiStream et suverænt valg. Linen leveres fra klasse 3 til 9.

Facebook Comments Box