Share |

LOOP Pike Booster set

LOOP Pike Booster set

Geddefluefiskeren ønsker en stang, som kan kaste med store fluer og presse en stor fisk hårdt i visse situationer. LOOP har lavet en prisbasker af et sæt til at løse den opgave, og vi har haft sættet med på forårets geddefiskeri. Lad os slå det fast med det samme, Pike Booster sættet kan både kaste store fluer og håndtere store fisk.

Sættet består af en Pike Booster stang på 9 fod i klasse 8/9 (stangen laves udelukkende i denne vægtklasse), et Opti Booster clear intermediate skydehoved, en 32 flydende runningline og en opdateret udgave af LOOP’s sorte composit fluehjul Evotec CLW i klasse 5eight. Sættet kommer fuldt monteret med bagline og forfang, det hele leveret i et fint cordura etui, hvor hjulet kan sidde fastmonteret på stangen.

Stangens egenvægt er ret høj, faktisk hele 165 gram, hvilket er mere end mine klasse 12 stænger. Når sættet samles oplever man dog umiddelbart en god balance.

Loop Pike Booster
© scandicangler.com
Peter Lyngby

Montering og finish
Pike Booster sættet har en sej og cool attitude, der signalerer råt fiskeri med masser af action. Præcis som man ønsker sig fluefiskeri efter gedde. Attituden lyser ud af monteringen. En matsort kraftig klinge, store skydeøjne og kraftige store slangeringe med sorte beviklinger og en solid lakering. Fine tynde grønmetallic pyntebeviklinger og stangens tekster malet i en hidsig chartreuse/gul farve – med flammer og det hele, understreger geddefluesproget.

Håndtaget kan modstå lidt af hvert. Det er et full-wells håndtag lavet i ren gummikork, med en kraftig fight butt og endda et foregrip i sort gummi. En del af stangens høje vægt kan nok tilskrives disse håndtag. Gummikorken er solid og behagelig at holde ved. Med vore dages mangel på god kork kommer vi sikkert til at se mere til dette. Foregrippet ser man normalt kun på væsentlig kraftigere fluestænger, men det kan såmænd nok være handy, når gammelgedden skal holdes væk fra sivene. Hjulholderen er en klassisk sort saltvandsbestandig en af slagsen, med holder og to omløber. For at hælde vand på møllen er der graveret et flammemønster på begge sider af hjulholderen. Fin kvalitet.

Loop Opti Booster
© scandicangler.com
Loop Tackle Design

Ovenover det sorte foregrip sidder et klassisk fluehvil, og det kunne godt have været sparet væk. Fluehvil er der efter min mening ikke meget cool attitude i.

Fluehjulet har LOOP haft på programmet i nogle år, og det er nu opdateret en smule. Håndtagets form er ændret og der er tilføjet en kontravægt som balance for håndtaget. Kapaciteten er fin til formålet, og det relativt lette hjul klæder stangen godt. Bremsen er fuldt tilstrækkelig til geddefiskeri.

De medfølgende liner ligger som nævnt allerede på hjulet, så det er bare at gå i gang. Skydehovedet har en kort fronttapering og en længde på knap ni meter. Kernen er lys chartreuse og coatingen er klar. Ovenpå den hvide bagline og den flydende gule runningline matcher den det hele efter alle kunstens regler.

Fiskeri og kasteegenskaber
Det eneste der ikke medfølger i sættet er geddefluer, men med en af disse monteret for enden af forfanget finder man ganske hurtigt ud af, at selv om Pike Booster stangen ikke er nogen letvægter, så er den utroligt let at kaste med. En dyb, sej og tilgivende aktion gør det let at kaste en ganske stor flue med få kræfter. Den kraftige runningline styrer den voldsomme klump godt, og med en mindre flue er der masser af vægt i klumpen til at kaste temmelig langt. På langdistancen savner stangen man dog lidt mere kontant rygrad i stangen. Heldigvis er det sjældent nødvendigt at kaste langt til gedderne, og en række testpiloter bemærkede alle positivt, hvordan sættet opfører sig behageligt og harmonisk.

Loop Pike Booster
© scandicangler.com
Peter Lyngby

Opti Booster linen er god og bærer fluerne godt. Den kan særskilt købes i henholdsvis en flydende og en hurtigsynkende udgave.

Undervejs har vi landet både små og store gedder, og fightmæssigt er Pike Booster sættet ganske underholdende. Enhver gedde kan mærkes dybt ned i begge håndtag. Igen havde en lidt mere kontant aktion i stangen gjort det nemmere at styre en rigtig stor fisk, men dem er der jo ikke flest af. Gedden er ikke verdens mest ihærdige fighter, og der findes næppe en gedde, som ikke kan landes på Pike Boosteren.

Stangens høje vægt er et handicap, og den opleves desværre noget tung ved ihærdigt fiskeri over en længere periode.

Begynderen vil få rigtig meget glæde af dette instant-geddefluefisker-sæt, og den mere rutinerede bliver sikkert nemt fristet til at have ekstra geddeflue sæt liggende i båden, bilen eller i sommerhuset.

Alt i alt er LOOP’s Pike Booster sæt et fornøjeligt bekendskab, og kan det ikke booste dit geddefiskeri, så kan det under alle omstændigheder booste din økonomi. Sættet er et slagtilbud, som jeg ikke mener har sin lige i øjeblikket. Det samlede sæt koster mindre end de fleste kvalificerede geddefluestænger gør alene. Et super køb til pengene.

Fakta
LOOP Pike Booster set:
Pike Booster fluestang på 9 fod i tre dele klasse 8/9 (165 gram)
Opti Booster clear skydehoved i intermediate 8,9 meter (21 gram)
LOOP Evotec CLW 5eight (167 gram)
LOOP 32 flydende runningline
Forfang + bagline
Vejl. udsalgspris 2.995,- SEK

Facebook Comments Box