Share |

Magiske stunder med fiskestangen

Glimrende bog af Ole H. Jørgensen...

Glimrende bog af Ole H. Jørgensen...

To år efter debuten Laksedrømme er Ole H. Jørgensen tilbage med ny bog på eget forlag. Hvor Laksedrømme omhandlede mange års erfaringer og lakseture i Norge og Danmark, så vender Ole H. Jørgensen nu blikket mod sine danske oplevelser med fiskestangen.

Magiske stunder med fiskestangen handler således heller ikke kun om laksefiskeri. Laksen fylder alligevel en del i forfatterens fiskehjerte, og vi starter hvor Laksedrømme slap, nemlig hjemme ved Skjern Å, hvor Ole H. Jørgensen bor og ofte fisker.

Gennem en række korte fortællinger tages vi gennem Skjern Å laksens historie, et næsten glemt ålefiskeri, Karup Å’s store havørreder og gode stunder ved danske kyster. Ole H. Jørgensen har vægtet fakta, indlevelse, fortællekunst, poesi og humor godt gennem siderne. Kapitlerne glider let af sted og opbygningen gør bogen behagelig at snuppe i mindre bidder af gangen.

Et flot format og stemningsfyldte billeder bakker historierne godt op. Erfarne kræfter som Thomas Vinge og Steen Ulnits har bistået i arbejdet med bogen ud i redigering og layout. Fluefiskeren skal gøres opmærksom på, at de magiske stunder ikke kun har været med fluestangen. Det lader dog til at Ole H. Jørgensen, som mange før ham, er endt med fluestangen, og der er både inspiration og gode betragtninger omkring fluer og fluefiskeri at hente i siderne.

Bogen rundes af med kapitlet Fra generation til generation, om de første fiskeoplevelser og det vigtige i at give lystfiskeriet videre til nye fiskere. Hermed gives gode anbefalinger til Magiske stunder med fiskestangen videre til forhåbentlig mange læsere.

Fakta
Titel: Magiske stunder med fiskestangen
Forfatter: Ole H. Jørgensen
Forlag: Salmo Summarum
Sider: 160 (Hardback)
ISBN: 978-87-991745-1-5

Facebook Comments Box