Share |

Michael Riis

Michael Riis

Jeg er udpræget spinnefisker og fisker mest efter gedde i søer og havørred ved kysten.

Jeg er født i 1970 og opvokset i Allerød i Nordsjælland tæt på den smukke skovsø Store Donse Dam, som er kendt for sin gode geddebestand.

Mine første lystfiskeroplevelser ved Donsen har nok en stor del af æren for min kærlighed til spinnefiskeri i søer.

Men jeg elsker at prøve andre typer fiskeri. Derfor er det mere reglen end undtagelsen, at der altid er fiskemuligheder, når min kæreste og jeg er ude og rejse.

Jeg har blandt andet fanget sejlfisk, kongemakrel og andre eksotiske fisk fra små træbåde i farvandet omkring paradis-øerne Koh Phi Phi i Thailand. På en kanoferie i den svenske elv Âtran fik jeg min laksedebut med den torpedoformede fighter. I den dybe skotske sø Loch Lomond fangede jeg min første plettede søørred. Og under et ophold i luksuriøse husbåde i det nordlige Indien oplevede jeg for første gang karpens seje udløb.

Herhjemme er jeg fast inventar ved søer og moser om foråret, når gedderne er færdige med at lege. Jeg er også på kysten om foråret, når hornfisken invaderer de danske kyster, og når havørreden melder sit komme. Om sommeren elsker jeg det fredsommelige fiskeri efter ringende bækørred og stalling i de smukke bugtede jyske åer.

Eller sommernattens hyggelige medefiskeri efter den stærke bronzefarvede suder i små moser. En gang i efteråret tager jeg på sundet for at få sildeskæl på tøjet og opleve det tunge hug fra en torsk.

Jeg drømmer om at prøve laksefiskeri i Alaskas vildmark. Men jeg har også mere realiserbare planer om at prøve trollingfiskeriet ved Bornholm efter laks samt laksefiskeriet i en norsk elv.

Uanset hvor i verden jeg fisker, er det oplevelsen og spændingen, der er drivkraften. Og når man oplever kontakten med en fisk, der kæmper som besat for at redde sit liv, er det for alvor, man opdager, man er afhængig. Og hvis man ikke passer på, er man kroget for livet, for lystfiskeriet er en hobby, hvor alder er underordnet.

Oplevelserne lystfiskeriet giver, vil jeg gerne udbrede og dele. Derfor håber jeg, mine fiskeartikler kan være inspiration for andre.

Facebook Comments Box