Share |

Multer på Flue - DVD

Multer på Flue - DVD

OBS: Info rettet af redaktionen i forhold til 2006-udgave af DVD'en...

Brian Kjærs dugfriske DVD, Multer på flue, markerer noget så sjældent som en milepæl i dansk kystfiskeri. Jeg spår den til at blive en klassiker om multefiskeri, på linie med Malmbak Kjeldsens bog, "Havørred, Havørred", som blev en klassiker indenfor havørredfiskeri på kysten.

"Multer på flue" er så fremragende indholdsmæssigt, at det hurtigt står klart, at Brian Kjær er manden, der har gjort det pionerarbejde omkring kystfluefiskeri efter multer, der skal til, for at opnå den indsigt og viden, der er vejen til succes.

Vi er jo rigtig, rigtig mange, der på trods af en god portion ihærdighed, har haft så pauvre resultater med multerne, at det kunne drive os til vanvid! DVD´en falder på et for mange, meget tørt sted!

Se klip fra filmen her
Video ->Multer på flue

Hvis man har fulgt Brian Kjær i den skrevne del af fiskepressen, er det ikke overraskende, at her er en mand, der i sin tilgang til fiskeriet rager godt op i landskabet. Han er en tænkende fisker, der gennem sin store viden om vand og vejrs indvirkning på fiskenes adfærd er i stand til finde multerne, og det endda i hugvillig tilstand! Enhver, der har prøvet fiske efter multer, ved hvor svært det er.

Multe DVD
© scandicangler.com
fra filmen - FLYWATER PRODUCTION

Filmen introducerer begreber som multespor! Brian går en tur ved lavvande og viser de aftryk, som multens særlige mund efterlader der, hvor den har fundet en lækkerbisken. Jeg sidder målløs - det er helt nyt for mig! Det er helt specifikke råd om multer på lavt og på dybt vand, og naturligvis hvordan de fiskes.

Filmen er mere end blot viden - det er ganske enkelt en film, hvor man får en helt ustyrlig lyst til at komme ud og fiske. DVD´en tænder i en sådan grad, at man faktisk sidder og ærgrer sig over, at vi har december i skrivende stund! Der er sekvenser, der viser indbegrebet af multefiskeri; store cruisende fisk på lavt vand i adstadigt tempo! Der er sekvenser, der viser trykvandbølgen, der forfølger fluen! Hvis ikke det tænder en ægte fiskesjæl ind i det inderste - så er der noget, jeg ikke forstår. Så er der selvfølgelig de hidsige fights og heftige udløb.

Brian Kjær har formået at skabe en film, som emmer af veneration for fisken, og multen får den plads den fortjener i kystfiskeri som en vanskelig, ubønhørlig stærk og smuk fisk.

Multe DVD
© scandicangler.com
fra filmen - FLYWATER PRODUCTION

Brian Kjær er debutant i fiskefilmgenren, og der er et par mindre skønhedspletter. Teknisk set er lydsiden ikke god, og billedmæssigt kunne enkelte steder også have været bedre. Men ærlig talt, så er der så mange film på markedet, der har en fantastisk billedside, men som på indholdssiden er uendeligt fattige. Det er indholdet, der trækker filmen.

Det er under alle omstændigheder en kanon debut. Særlig ros fortjener klipningen, der er modig og meget vellykket. Sekvenserne får lov at køre, hvor man tit ser noget, der minder om et sammendrag. Brian Kjær giver som fortæller et meget sympatisk indtryk, og han lyser af ægte barnlig fiskeglæde, når tingene lykkes. Dejligt ukrukket.

Filmens tre fluer bliver bundet på et ekstraspor, og måske skulle Brian Kjær lige have fortalt en begynder bare lidt om udstyrets beskaffenhed, men det kan ikke overskygge alle filmens forcer. Jeg har tidligere her på scandicAngler givet grej, bøger og film varme anbefalinger, men her er der kun et råd at give: Køb den nu!

Fakta
Titel: Multer på Flue
Producent: Flywater Production 2006
Distributør: 2Biz
Spilletid: 74 minutter + 13 minutters fluebinding
Format: PAL 4:3 / undertekster på dansk, engelsk, tysk, svensk og fransk

Facebook Comments Box