Share |

Ny IGFA rekord: Verdens tungeste fisk på flue

Ny IGFA rekord: Verdens tungeste fisk på flue

Den pensionerede læge Martin Arostegui fra Coral Gables, Florida, USA har netop fået sin lemon shark på 174.63 kilo godkendt, som den største fluefangede fisk nogensinde, ud fra reglerne hos IGFA (International Game Fish Association). Den store fisk blev landet på et forfang med en brudstyrke på 16 pund i begyndelsen af marts ved Marquesas Keys vest for Key West. Hajen afløser således Bart Froths goliath grouper på 161.48 kilo fra 1967.

Martin Arostegui er langt fra ukendt i rekordjægerkredse eller hos IGFA. I 2004 satte han over 100 rekorder hos IGFA, og i 2005 blev han belønnet for at sætte flest rekorder i både saltvand, ferskvand og på flue.

Kampen med den store lemon shark varede i mere end en time, og da den kom tæt på båden, gik den flere gange til angreb på skroget. Til sidst lykkedes det dog Kaptajn Mike Delph og Martin Arostegui selv at lande hajen ved hjælp af både gaf og lasso. Efter at hajen var officielt vejet og fotograferet, blev den genudsat.

Fangsten var muligvis steget parret til hovedet, og da Martin Arostegui efterfølgende så sig selv på billederne, måtte den erfarne fisker erkende, at så tæt vil han ikke anbefale nogen at være på en stor lemon shark...

IGFA blev grundlagt i 1939 til at være en nonprofit organisation med formålet at bevare sportsfisk og at promovere ansvarligt og etisk korrekt sportsfiskeri. IGFA tilpasser løbende reglerne og der lægges et stort arbejde at kortlægge alle fiskerekorder. I dag har IGFA medlemmer i over 125 lande. IGFA har både museum og en Hall of Fame i Florida.

Facebook Comments Box