Share |

Nyt kyst skydehoved fra Salmon Fly

Nyt kyst skydehoved fra Salmon Fly

Salmon Fly Aps. har udviklet endnu et skydehoved til dansk kystfiskeri.

De to første skydehoveder kom sidste år og var begge neutrale, hvilket vil sige at de synker meget langsomt. Nu har Salmon Fly udviklet to flydende skydehoveder.

Ideen bag alle skydehovederne er, at de skal være lige til at montere på henholdsvis en #7 eller #8 som er de mest benyttede stænger til kystfiskeri. Det skal derfor ikke være nødvendigt at klippe i dem for at de passer til stangen.
For at få det helt rigtige flow i linen, må den ikke være for kort, derfor er alle skydehovederne 10,5 meter lange hvilket giver en god kasterytme og lange kast.

Selve taperingen er heller ikke uden betydning. Front og bagtapering skal passe godt overens med linens længde for at give den bedste kraftoverførsel under kastet. De neutrale skydehoveder er derfor forsynet med en 1,5 meter fronttapering for at nedsætte hastigheden på loopet i den sidste fase af kastet, mens bagtaperingen på 15 cm. skal øge muligheden for at danne et godt loop i starten af kastet.

De nye flydende skydehoveder har begge det man kalder kompound tapering. Kompound dækker over en tapering, hvor vægten ikke er ligeligt fordelt over hele linen. Der er således tale om en line hvor vægten gradvis stiger ind mod enden af linen.
Dette bevirker at når kastet dannes, vil den tungere del af linen hele tiden flytte på noget som er mindre tungt for til sidst at ende ude i forfanget som generelt intet vejer. Dette skal give et mere harmonisk kast, en langsommere udrulning af de 10,5 meter som linen er lang, og i sidste ende et længere kast der hvor dette er at foretrække, eller en flottere præsentation.

Når der skydes line sker der to ting. Linen danner et loop som ruller ud, samtidigt med at loopet i sig selv bevæger sig fremad. Lige så snart loopet har rullet sig ud er kastet færdigt, og det bevæger sig ikke længer fremad, men nedad for til sidst at ramme vandet.
Kan man nedsætte hastigheden på loopets udrulning har man mulighed for at hele linen har længere tid til at bevæge sig fremad og dermed give kastet mere længde. Med den rette stang og rigtige kasteteknik er der her mulighed for at øge kastelængden med mange meter.

For alle 4 liner gælder følgende:

Neutrale: 10,5 meter lang – 1,5 meter fronttapering, 15 cm bagtapering Vægt: 16gr. og 18gr. Farve: Olivengrøn

Flydende: 10,5 meter lang – kontinuerlig fronttapering, 15 cm. bagtapering. Vægt: 16gr. og 18gr. Farve: Pastelblå.

Linerne er alle fremstillet hos Rio i USA på computerstyrende maskiner. Der er brugt den nyeste teknologi til fremstilling af coatning som kaldes slickshooter process. Kernerne i dem alle er flettet filament.

Pris: 249,-

Facebook Comments Box