Share |

Passion for Pike

Passion for Pike

Ad Swier har skrevet denne bog om geddefluefiskeri. Ad Swier er nok bedst kendt for sit engagement i den nu hedengangne FlyFair i Holland, sine mange artikler om emnet og nogle fantastiske malerier af gedden og dennes miljø. Han har endvidere lagt navn til to serier af geddefluekroge samt en stangserie.

Det er efterhånden et nogle år siden Ad Swier gik i gang med at skrive denne bog, og udgivelsen er blevet udskudt et par gange, men bogen udkom sidst i november 2006. Passion for Pike indeholder afsnit om grej, metoder og beskrivelser af geddefluefiskeri i Holland, Irland, England, Canada og Sverige. Ad Swier har fået hjælp af nogle venner som har skrevet afsnit i bogen. Tankerne bliver ledt tilbage til Jens Ploug Hansens klassiske bøger i interviewform dog uden rigtigt at nå samme niveau.

Passion for Pike er dog helt sin egen bog. Først og fremmest er den en personlig beretning om forfatterens eget fiskeri. De førnævnte afsnit om grej er ikke så tekniske som det ind i mellem ses. Der er megen snak og sidebemærkninger om stort set alt. Dette kan ind i mellem gøre bogen lidt tung at læse, og det skinner i gennem at engelsk ikke er Ad Swiers modersmål.

Bogen er fyldt med billeder. Der er billeder af store fisk, Ad Swiers malerier og en mængde geddefluer. Desværre er fluebillederne kun forsynet med binderens navn. Ad Swier står som opfinder af et par geddefluer, som jeg havde set frem til at læse mere om. Den ene er beskrevet og den anden er afbilledet. På internettet har jeg set nogle fine illustrationer af hvordan disse fluer bindes. Det er skuffende at disse eller lignende ikke er at finde i bogen. I det hele taget er der ingen praktiske illustrationer.

Bogen kan ikke anbefales som en grundbog om geddefluefiskeri; dertil er informationerne for spredte og for få. Det er dog en fin bog at læse, for dem som også har et passioneret forhold til gedden.

Fakta
Titel: Passion for Pike
Forfatter: Ad Swier
ISBN: -
Antal sider: 240 Hardback

Facebook Comments Box