Share |

Pike on the Fly - DVD

Pike on the Fly - DVD

Geddeguruen Barry Reynolds seneste produktion fokuserer på jagten efter geddefluefiskeriets hellige gral - en gedde på mindst 50 tommer (altså over 127 cm.). Gennem karrieren har Barry landet mere end 30 gedder over denne magiske grænse. På denne DVD foregår jagten i afsides søer i Canada og Alaska, og Barry præsterer at lande tre fisk over grænsen med den største på hele 54 tommer.

Jeg kunne godt have tænkt mig, at der havde været flere informationer om hvor, hvornår og hvordan man selv kunne få krogen i lignende bæster. Informationer om hvor fiskeriet foregår begrænses til nogle navne, som man nok skal have en særlig interesse i

Barry Reynolds
© scandicangler.com
Barry Reynolds

Canadiske søer og floder i Alaska for at nikke genkendende til. Til sidst i materialet nævnes dog de lodges som Barry har benyttet - se også nederst i denne omtale. Det havde været rart med en beskrivelse af, hvor i verden Barry nu var henne og hvad der karakteriserer netop dette vand. Disse informationer må desværre findes andet steds.

Barry fortæller indledningsvist om sin store passion for geddefluefiskeriet, og at formålet med DVD'en er, at vise hvordan fiskeriet foregår og hvor sjovt det kan være. På denne front leverer Barry hvad han lover. Vi ser talrige store fisk angribe fluerne på lavt vand. Ofte jagtes fluen af flere store gedder, et syn jeg endnu har til gode på hjemlige breddegrader.

Hvad DVD'en mangler på informationssiden leverer den i form af nonstop action. Ifølge Barry er det dét, det amerikanske marked efterspørger. Materialet

Gedde
© scandicangler.com
Barry Reynolds

fremstår meget professionelt om end en kende amerikansk. Baggrundsmusikken (elektrisk guitar) er ikke så heftig som det kan høres på andre produktioner. Der findes ingen undertekster, men Barrys tale er nem at forstå. Til gengæld tog det mig lidt tid at tyde skriften, som benyttes i den enkle menu og som er indledning til hvert kapitel.

I ekstramaterialet viser Barry fire af sine favoritfluer, som dækker de fleste situationer: Flashtail Whistler, Skok's Minnow, Gen-X Bunny Fly og Umpqua Pike Fly. I mine øjne udgør disse fluer en mere spændende samling end den Barry præsenterer i sin seneste bog (Mastering Pike On The Fly). Især er det interessant at se og høre om den seneste udvikling af den legendariske Bunny Fly. Stænger og liner gennemgås, men gennemgangen relaterer sig kun til fluefiskeri på lavt vand.

Filmen er ikke det ideelle instruktionsmateriale og kan til tider, qua de sparsomme oplysninger, synes lidt ensformig. Den er dog fin underholdning, hvis tid og/eller vejr ikke tillader en fisketur.

Fakta
Titel: In Pursuit of the Water Wolf
Producent: BT2 Productions Inc.
Spilletid: 68 minutter
Format: 16:9 – ingen undertekster

Facebook Comments Box