Share |

Rosenhill Mayfly Classic - Svensk fluestik med stil

Rosenhill Mayfly Classic - Svensk fluestik med stil

Rosenhill Mayfly Classic - Svensk fluestik med stil

Classic-serien er smukke udgaver af de klassiske fluestik med vippearm. Det fås i fire forskellige modeller enten på piedestal (No 01) eller som bordbespænding.

Efterspørgslen efter stik med mulighed for at rotere gjorde en justering af det gamle design nødvendig, og derfor lanceres det nu på det danske marked i en ny udgave.

Rosenhill - fluestikkene blev første gang produceret i Sverige i 1970, og kun til en lille lukket kreds af fluefiskere. Det viste sig dog hurtigt, at der var basis for en decideret produktion af fluestik, og i løbet af de sidste 29 år har mere end 40.000 stik fundet vejen over forskellige grejhandleres diske.

Allerede i 1974 begyndte firmaet en eksport til Japan, men glæden over disse muligheder blev kort. Indiske kopier kom den modsatte vej, og selv om enhver kunne se forskel på kvaliteten, blev prisen en markedsfaktor. Rosenhill bevarede sin status med unik design og kvalitet i højsædet.

Sådan er det også med Classic. Hver enkelt del er håndgjort, og tilpasset. Ingen løsdele - 22 enheder i alt - slipper gennem kvalitetskontrollen. En kontrol, som den dag i dag, udføres af menneskehånd. Bent Prien - eller Mister Flytool - som han gerne vil kaldes, står også i dag for produktionen, og selv om efterspørgslen har været stor gennem årene, foregår al produktion stadig i det lille værksted i Gnosjö i Småland. Bent er værktøjsmager, og han kan sit kram!

Classic holder mål med konceptet: Enkle stik med mange funktioner. Frem for alt skal stikket kunne holde krogene, og bortset fra de allerstørste laksekroge opfylder Classic kravene her. Her følger en beskrivelse af topmodellen i serien:

Rosenhill Mayfly Classic No 01

Piedestalen består af et stykke kirsebærtræ! I bunden er der fræset et stykke ud, hvorefter et stykke metal er sat på plads og fastgjort op gennem træstykket via gevind og bespænding til stikkets fod. En solid og smuk løsning. Selve piedestalens top er i drejet messing, og via et sort-elokseret stykke metal og en indvendig fjederfunktion fastgøres selve stikkets stativ. Det kan naturligvis justeres i højden. To messing dele i toppen af stativet sørger via en umbraco-skrue for at kæberne kan justeres i vinkel.

På det gamle Mayfly Fireball sad der bagpå den øverste messingenhed en skrue, som kunne løsnes og spændes, hvis behovet for rotation af kæberne opstod. På det nye Classic har man fundet en anden, og bedre løsning. Løsningen - med en kontraskrue foran vippearmen - gør det muligt at justere, således at man fastholder kæberne i en bestemt stilling under rotation. Desuden er det muligt at justere friktionen ved rotation - en funktion som ikke mindst konkurrencefluebindere sætter stor pris på.

Kæberne holder krogen i et jerngreb, og kvaliteten virker helt ok! Selve bespændingen foregår ved hjælp af vippearmsprincippet - et system der har bestået sin prøve gennem mange år. Selv om mange fluebindere i dag foretrækker parallelbespænding, er der ingen grund til at betvivle Classic-stikkets kvalitet.

Facebook Comments Box