Share |

Running Down the Man - DVD

Running Down the Man - DVD

Et brag af en kortfilm. Filmen havde verdenspremiere på Telluride Mountain Film Festival 2007 efter at have vundet Drake Magazines konkurrence for fluefiskefilm i løbet af 2006.

Nu er den netop udkommet på DVD, til glæde for alle os andre, sammen med en smule ekstramateriale.

I årevis sagde folk til mig og min bror, at det ikke kunne lade sig gøre. Frank Smethurst taler om sin store passion; at fange Baja's spektakulære rooster fish med flue og fluestang – direkte fra stranden og til fods.

DVD
© scandicangler.com
Felt Soul Media

Selvfølgelig kan det lade sig gøre, hvis man ellers er dedikeret og ihærdig nok. Og det er Frank Smethurst.

Running Down the Man handler om at kæmpe mod alle odds for triumfen. Mere præcist kan man måske sige, at den handler om at løbe for triumfen, for kernen i fiskeriet efter rooster fish er ofte at spurte op og ned langs Bajas kyster for at holde trit med de få fisk, som man endelig har sporet sig ind på. Varmen, vinden, sandet, kludder med linen, giftige gopler, de mystiske og snu fisk gør hvert sit til at gøre opgaven umulig.

Frank Smethurst og et par af hans fiskekammerater er dog så opslugte af opgaven, at de på kanten af udmattelse lever og ånder for at fange rooster fish på denne måde. Suget og adrenalinen som pisker, når en stor roosterfish endelig går efter fluen få meter fra stranden, har

DVD
© scandicangler.com
Felt Soul Media

gjort dem maniske. De har bogstaveligt talt indrettet deres liv efter at kunne forfølge fiskene. Når det endelig lykkes er alle strabadser med det samme glemt og borte med blæsten ned langs kysten.

Omgivelserne på Baja er en taknemmelig filmkulisse. Blå himmel, hvidt sand og blåt vand ser indbydende ud i et polariseret billedfelt, og der er tale om en gennemført flot film. Lækre og intense billeder, en skarp klipning og et flot lydspor. Stemningen bygges op billede for billede.

Gennem den kun godt et kvarter lange film når intensiteten at smitte alvorligt ud gennem skærmen, og selvfølgelig drømmer man om at se mere. Alligevel er alt med på den korte tid. Omgivelserne, vejret, livet ved siden af fiskeriet, fiskene, fights, grejet, fluerne, nedture og opture.

I det man hurtigt får lyst til at gøre dem kunststykket efter, så havde lidt fakta orienteret ekstramateriale ikke trukket fra.

Det virker måske ikke så fristende at købe en DVD med kun i alt 25 minutters film, men ikke desto mindre vel jeg anbefale enhver med en smule saltvand i årene at se filmen. Den er forfriskende, gennemført og intens uden at være hysterisk. Helt sin egen som Jamie Howards debutfilm, In Search of a Rising Tide, var det.

Kort og godt - den bedste fluefiskefilm jeg har set det seneste års tid.

Fakta
Titel: Running Down the Man
Producent: Felt Soul Media Productions 2007
Spilletid: 17 minutter + 8 minutters ekstramateriale
Format: 4:3 Letterbox – ingen undertekster
Sprog: Engelsk

Facebook Comments Box