Share |

The Search - Tahiti

The Search - Tahiti

Har du en gang fisket bonefish på en øde lys sandplet under en klar blå himmel, så kender du sandsynligvis fornemmelsen af, at være hjemsøgt af drømme om ukendte øde flats med masser af store bonefish. Et sted langt væk fra alt, hvor spidse fine halefinner glimter i overfladen i den stærke sol. På denne DVD sætter de new zealandske venner Nick, Mat, Kent, Craig og Simon sig for at gøre drømmene til virkelighed.

Digitalt videoudstyr har gjort det en del nemmere at følge i hælene på rejselystne fluefiskere, og de seneste år er en række fiskefilm over temaet

the search DVD
© scandicangler.com
Nick Reygaert

Opdagelsesrejsende med Fluestang dukket op. Selv om de medvirkende i reglen gennemgår en række strabadser, så kører fiskeriet dog i reglen som smurt, da fluegrejet normalt er sidste skrig fra gode sponsorer. Er rønnebærerne nu blevet sure? Nej, tendensen skal nævnes fordi denne new zealandske gruppe går linen helt ud i deres søgen efter bonefish. Titlen kunne have været Bonefish Bums men er det heldigvis ikke.

Gruppens søgen har ledt dem til Tahiti, Fransk Polynesien, hvor de gennem research på internettet, på kort og via rygter, mener at kunne finde de uberørte flats med store bonefish. Øgruppen består af hundrede og tyve øer fordelt på et enormt område. Der er begrænsede flyvemuligheder, og deres rejse får en hård start med en lang tur i høj sø ombord på et gammelt fragtskib. Tre dages søsyge lader til at tage toppen af fisketrangen for et par af deltagerne.

the search dvd
© scandicangler.com
Nick Reygaert

Fluefiskeriet får en flyvende start men uden de magiske bonefish. På rejsen mod flatsene møder gruppen en række af havets stærke fisk. Hovedparten er dog så stærke, at vennerne ikke er tilstrækkeligt gearede. Eller rettere sagt, det er måske ikke de mest egnede fluefisk, de har kastet sig over. Knækkede kroge, forfang, flueliner og stænger sætter dog alligevel kulør på livet efter nogle blege dage.

Fremme i bonefishland står nye udfordringer klar. Vand og mad er ikke medbragt i nødvendige mængder. En fransk parlør kunne gøre barrieren mellem engelsk og fransk mindre, og måske gøre det nemmere for de imødekommende lokale at hjælpe til. Vennerne oplever bonefishfiskeriet med noget spredt succes og de har vanskeligt ved at knække koden hvad angår både bonefishenes føde og lokalitet. Hvis ikke vejret driller, så er områderne minerede med

the search dvd
© scandicangler.com
Nick Reygaert

koraller, og gutterne gearer op med klasse ti grej for at holde de store bonefish i kort snor. For store bonefish finder de. Der skal dog kæmpes for sagen og nedturen når bunden da de newzealandske humørbomber sidder strandede i stormvejr på en lille ø uden mad og drikke.

The Search blev ikke til på en tur og næste gang er vennerne bedre rustede. Nye flats er i sigte og der er hjælp at hente hos perlefiskere og en lokal slagter. Alt godt til dem som venter. Koden knækkes og drømmen går i opfyldelse.

Filmen fungerer godt teknisk og de flotte billeder er fint klippet sammen. En skønsom blanding af flot filmede naturbilleder og håndholdt lejrstemning. Fint lydspor og en god produktion giver filmen helhed.

Nick, Mat, Kent, Craig og Simon emmer af fiskeglæde, nysgerrighed og entusiasme, men ikke mindst gør deres respekt for naturen, lokalbefolkningen, miljøet og fiskene, The Search til en sympatisk fiskefilm. Deres søgen har taget dem et skridt videre end blot ambitionen om at lande en stor bonefish på en hvid sandplet. En absolut anbefalelsesværdig DVD.

Fakta
Titel: The search - Tahiti
Producent: Gin Clear Media
Spilletid: 63 minutter + 3 minutters bonus
Format: 16:9
Sprog: EngelskFacebook Comments Box