Share |

Simms Superlight Fishing Shirt

Superlet fiskeskjorte til det tropiske fiskeri - eller den skandinaviske sommer...

Beklædning til den moderne sportsfisker udvikles som aldrig før. Nye materialer og teknologier tages i brug, og beklædningen tilpasses ethvert formål og behov uanset om fiskeren skal svales eller varmes, holdes tør, fri for myg og bakterier eller kunne komme af med fugt og sved.

Et område der har fået et øget fokus det seneste årti, er beklædning med solbeskyttelse. I takt med den stigende interesse for tropisk fiskeri og erkendelse af solens ultraviolette (A&B) strålers skadelige virkning på menneskets hud, er der kommet ganske meget beklædning på markedet til brug under varme himmelstrøg. Udfordringen ligger i at beskytte sig mod solen på en så let og luftig måde, at det stadig føles behageligt i 35 graders varme.

Bent i simms i Mexico
© scandicangler.com Peter Lyngby

Blandt forårets nyheder fra amerikanske Simms findes Superlight Fishing Shirt. Denne skjorte er som navnet antyder super let, faktisk blandt markedets letteste, og tekstilet føles som det rene silke. Alligevel beskytter skjorten mod solens stråler med hvad der svarer til faktor 30 (1/30 af den ultraviolette stråling passerer). Vi har benyttet et par af disse skjorter sommeren igennem, blandt andet under 14 dages tropisk fiskeri. Superlight Fishing Shirt føles meget blød og behagelig i brug og ved første indtryk utrolig let, faktisk som det rene ingenting. Den fylder næsten heller ingenting – hvad der svarer til knap en halv liter bagage. Enkelte vil sikkert fravælge skjorten alene af manglende tillid til holdbarheden. Skjorten har en række tekniske features. For at gøre den luftig i varmen er den kraftigt ventileret i ryg og sider. Det ekstremt tynde tekstil tørrer lynhurtigt, og det er vævet så det alligevel er meget stærkt. Skjorten indeholder titanium, der også giver en solbeskyttende effekt i skjortens levetid. Kraven kan holdes nede i vinden af skjult button down. To lommer med lynlås er klæbet på. Manchetterne er skåret så de yder mest muligt beskyttelse på den udsatte overside af hånden.

Simms skjorte
© scandicangler.com Simms

Pasformen er god og der er rigelig bevægelsesfrihed, blandt andet takket være faconsyede ærmer med elastisk effekt. Ved en let brise kan man tydeligt mærke luften cirkulere igennem og køle kroppen ned i varmen. Kraven kan virke vel levende, men den kan dog knappes ned. Lommerne ligger fladt til kroppen og giver ikke plads til meget andet end et par pengesedler, et fiskekort, et forfang eller andet småt. Det er smag og behag om man har brug for større skjortelommer, men i den stegende sol er der grænser for hvor meget udstyr man ønsker sig på kroppen. Alt i alt et gennemført design, der allerede har udløst et par anerkendende nik fra modebevidste i omgangskredsen. Simms’ diskrete logo afslører ikke umiddelbart anvendelsen. Efter en hård dag under ækvators manglende skygge, så vil fiskeskjorten ofte være godt præget af sved, solcreme, fiskeslim eller andet, der tager toppen af det friske look. For at teste holdbarheden ud i farve og slitage vaskede vi en skjorte fire gange i en vaskemaskine, den anden ti til tolv gange på den måde en skjorte oftest bliver vasket på en tropisk fisketur. Skjorten røg med i brusebadet hver dag efter endt fiskeri, hvor den blev skyllet op med forhåndenværende hårshampoo, vredet op og hængt ud i solen til tørre. Begge de to skjorter har bevaret deres oprindelige størrelse, facon og farve. Simms er verdenskendt for at lave eksklusiv fiskebeklædning af høj kvalitet, og Superlight Fishing Shirt giver ingen ridser i lakken. Skjorten er blandt markedets fremmeste til troperne, og selv på vore breddegrader er skjorten voldsomt fristende en varm sommerdag. Superlight Fishing Shirt findes i fire farver og i størrelser fra S-XXL. Vejl. udsalgspris er 899,- DKK/ 1.099 SEK

Facebook Comments Box