Share |

Snookfiskeri i Florida

Når familieferien går i fisk..

Hannibal og jeg går lige ned og fisker lidt, råber jeg, idet jeg smider min toårige søn om i rygbæreren og smutter fra poolen ned til badestranden med fluestangen i hånden - og ungen på ryggen. Badegæsterne spiller volleyball, slapper af i solen eller flyder rundt i det varme lave klare vand på luftmadrasser.

De er helt uvidende om, at blandt dem cruiser mindre grupper af snooks, en hårdtfightende og aggressiv tropefisk, der jager småfisk helt inde på det lave vand. Snooken er stort set ukendt blandt danskere, men os der har haft fornøjelsen af at fiske efter den, ved at den er værd at rejse langt efter. Uden min kone er helt klar over det, har jeg faktisk fået planlagt hele vores sommerferie rundt om denne fisk…

JEG SPOTTER en lille klat småfisk helt oppe i vandkanten, som er presset sammen af de syv - otte snook, der ligger på lur som grågrønne spøgelser bag byttefiskene. Pludselig farer de ind i stimen og angriber småfiskene i vilde skumsprøjt. Jeg er helt oppe at ringe, og mit hjerte banker. Men hverken min toårige søn eller badegæsterne har den fjerneste idé om det fantastiske fiskemuligheder, der er lige for deres fødder…

En større gruppe på tyve snook kommer cruisende en meter fra bredden, og denne gang er jeg klar. Jeg passer på ikke at kroge en parasol, min søn eller en badegæst i bagkastet, mens jeg lægger den lille zonkerflue ud foran stimen og hiver den ind i små ryk. Tre af spøgelserne gilder over for at inspicere fluen, men afviser den i det klare vand. Jeg skifter til en grøn og hvid Clouser Minnow og prøver igen. Men det samme sker.

Dernæst gentager det sig med en grå reje flue. Først da jeg prøver en lille Gummi Minnow flue, og får lagt den i nærheden af nogle småfisk, så sker der noget. Pludselig farer fem seks fisk frem og angriber de stakkels småfisk, og midt i kaosset er der en af dem, som forveksler min lille flue med ”the real thing”. Jeg giver modhug, hvorefter fisken kvitterer med en serie gællerystende spring og dans på halen. Jo - nu er både badegæsterne og min søn klar over, at der er heftige fisk i farvandet!

Facebook Comments Box