Share |

Sportfiskemässan 2008

Sportfiskemässan 2008

Årets sportfiskemässa hade Göteborg och svenska mässan äran att agera värd för.
Efter förra årets succé i Jönköping var givetvis förhoppningarna stora att även denna helg skulle bli lika lyckad.

Det mesta en sportfiskare kan önska sig fanns på plats, kastbanor som mellan uppvisningarna av professionella flugfiskekastare kunde beträdas av allmänheten, många hade lust att prova sitt drömspö med instruktioner av respektive märkes duktiga personal.

messe 08
© scandicangler.com
Thomas Bengtsson

Vision, Loop och Guideline för att bara nämna några av alla som höll vattenytan i den grunda dammen ständigt bruten. För spinnfiskaren fanns flertalet fiskesimulatorer där man kunde tampas med stora fiskar från världens alla hörn. Jerk-bait fisket efter gädda växer sig större, det märks inte minst på alla som tillverkar egna otroligt fina beten för detta fiske. Också enorma gummibeten och diverse stora spinnare av alla de slag fanns också till gäddfisket. Något som den mycket duktige flugbindaren Peter Hedlund har upptäckt. En krokförsäljare jag stannade upp hos ville sälja några fina sådana avsedda för gäddflugfisket till mig, kunde inte få spetsen att fastna någonstans på min hand, trots att jag verkligen försökte så lyckades det inte. Konfronterade honom med detta och fick ett otroligt svar tillbaka: Man får slipa dem själv! Försökte samla ihop min tappade haka och gick vidare.

messe 08
© scandicangler.com
Thomas Bengtsson

Flertalet duktiga ungdomar från diverse gymnasium visade upp sig med exempelvis flugbindning. Flugfiske i Norden fanns också på plats med en eminent samling flugbindare, Frank Hjortberg som band kustöringflugor. Lennart Bergqvist glänste som vanligt med sina kreationer, bredvid honom satt Paul Little från England med sina fantastiska laxflugor. Peter Hedlund från Skellefteå visade upp sig i harr-öring kategorin med skicklighet som meriterats ett antal gånger i diverse tävlingar. Janni kaski med sina hårvingade laxflugor väckte stort intresse som vanligt. William Moberg-Faulds var på plats och väckte stor uppmärksamhet, inte minst hos mässans yngre besökare. Håkan Karsnäser`s lillebror Andreas fanns också på plats, han såg med stor glädje till att alla kvinnliga besökare fick med sig ett gratis nummer av FIN.

messe 08
© scandicangler.com
Thomas Bengtsson

Vidare fanns Helen Kensby i montern och höll i en workshop som aktiverade både unga och gamla i flugbindningens konst, här var det mängder med folk alla tre dagarna och det uppskattades verkligen av besökarna att få prova på. Hon säljer både egentillverkade flugor och öronhängen, Helen kontaktas på adressen: helen.kensby@spray.se

Under lördagen gick finalen i FIN`s årliga flubindartävling av stapeln.
De fyra finalisterna tävlade tappert och utgången var länge oviss, men till slut utsågs förra årets vinnare Magnus Karlsson till den bästa även i år, det är bara att gratulera till det fina städet som var första pris, och äran likaså.

Något som verkar intressera allt fler är dessa här nya fiskekanoter, har tyvärr inte ännu fått chansen att prova en själv, men det sägs att möjligheterna ska

messe 08
© scandicangler.com
Peter Hedlund

var större än i en vanlig flytring.

Överallt pågick det tävlingar av olika slag som ofta ger fina priser, har man bara lite tur och skicklighet så kan det bli en lönsam utflykt.

Lördagen slog nytt mässrekord och det borde bana väg för en mässa även nästa år, så håll ögonen öppna i fiskepress för det är verkligen en besöksvärd tillställning även om det kan vara några mil att köra. Till alla som inte var på plats kan jag bara säga att ta er tid nästa år, mycket intressant finns på mässor.

Facebook Comments Box