Share |

Tjecknymf

Tjecknymf

Svenske Johan Klingberg er centrum i en ny serie fluefiskefilm kaldet Moderne Fluefiskeri. I denne første film i serien er emnet Tjecknymf, og Johan Klingberg drager til Tjekkiet for at møde nogle af ophavsmændene til denne særlige teknik og ikke mindst fiske i de vande, hvor Tjecknymf stilen spirede frem i midten af firserne.

I Tjekkiet mødes Johan Klingberg med lokale eksperter i de forskellige grene af Tjecknymf fiskeriet. Der findes specialister på både kort-, mellem- og langdistance. Der gives god indsigt i hvordan metoden bruges og tilpasses fra den mindste bæk til større

Moderne flugfiske 1
© scandicangler.com
Mountain Media - fra filmen

vandløb. De lokale fluefiskere er alle erfarne herrer fra det tjekkiske landshold og de kan fange fisk.

Tjekkerne har noget at byde på og trods deres sparsomme engelske ordforråd får Johan Klingberg kædet det godt sammen i kraft af venlige og entusiastiske spørgsmål. En smule iscenesat og skuespillet er næppe i Oscar-komiteens kikkert, men det fungerer.

Ved hjemmevande i Sverige er John Klingberg solo og afprøver den nye lærdom fra Tjekkiet. Det lader til at fungere glimrende og Johan Klingberg søger til den norske Femundselven for at prøve strategierne på et større vand. Under med en lokal guide er det tydeligt, at Tjecknymf fungerer godt. Ikke mindst vises det med tydelighed at selv om elven er stor kan fisken godt stå lige foran ens fødder.

Moderne flugfiske 1
© scandicangler.com
Mountain Media - fra filmen

Uden at være den store Tjeknymf ekspert er det min vurdering at emnet dækkes grundigt og under alle omstændigheder instruktivt. Produktionen er god og alt holdes i en passende afslappet form.

Yderligere praktisk lærdom findes i det timelange ekstramateriale, hvor tjekkerne binder nogle af deres nye og klassiske fluer. Ikke uvæsentligt er en nøje gennemgang af hvordan man som verdensmester binder det rigtige forfang til Tjecknymf fiskeri.

Ikke breaking news, men alt i alt en behagelig og instruktiv film om et emne, der måske ikke er det mest oplagte til en spændende fiskefilm. Vil du teste Tjecknymf har du her lærebogen i levende billeder. Filmen lover godt for serien, som yderligere kommer til at bestå af film om fluefiskeri med tørflue, vådflue og streamers.

Fakta
Titel: Tjecknymf
Producent: Mountain Media 2009
Spilletid: 77 minutter + 78 minutters bonus
Format: 16:9
Sprog: Svensk og engelsk

Facebook Comments Box