Share |

Zonker

Zonker

En af de mest levende fluetyper er uden tvivl zonkeren. Med den pulserende vinge og hale svømmer fluen nærmest af sig selv i vandet, og selv ved ganske langsom indtagning eller fuldt stop vil fluen give et indtryk af liv.

Filmen her viser et tilfældigt mønster, og det er op til dig selv at variere farve, skindmateriale og længde på halen. Skal fluen være fyldig og kompakt eller lang og tynd? Skal fluen være provokerende og hidsig i farven eller anonym og afdæmpet. De mange typer skind i handelen gør det nemt at binde zonkerflue. En række typer skind kan sågar købes i færdige strimler. Det er nemt at finde på vellignende fiskeimitationer.

Det er vingen og halens bevægelser der gør udslaget, men farve og bevægelse understøttes af valget af krop og eventuelt fronthackel. Traditionelt bindes fluen så kroppen er lysere end vinge/hale. For at give fluen en mere jiggende gang i vandet kan den belastes forrest med kuglekæde øjne eller et conehead.

Se med her, hvor Kim Rasmussen fra Salmon Fly binder en grundlæggende model af denne kystflue. Det er nemt og det virker.

Start filmen her - Zonker

Bindetips
Hvis du binder fluen med en lang hale kan denne have en tendens til at hægte krogen i kastet. Denne ulempe kan mindskes ved at binde en 0.50 mm. monofil løkke ind lige over krogbøjningen.

Her har du bindemønstret:

Zonker:
Krog: Streamer, evt. rustfri str. 2-8
Bindetråd: Valgfri
Krop: Tindsel, dubbing eller mylarrør
Vinge: Skindstrimmel af kanin, egern, mink eller lignende
Rib: Oval tindsel eller monofil
Hackel: Hane eller pels spundet i dubbingløkke
Øjne: Valgfri

Facebook Comments Box