Share |

Stangbygning - Byg din egen fluestang

Byg din egen fluestang og få præsis den stang du ønsker dig - Her er en gennemgang

Det er en dejlig ting for den indre ro, at fremstille sin fiskestang selv. Det giver muligheden for, selv at disponere over stangaktion, farvevalg og løsdele.

Generelt er der nok mellem 30 og 40 % at spare ved at bygge sin egen fiskestang. På de dyre stænger og her er der især tale om fluestænger, kan man virkelig spare mange penge.

Priseksempel på en SAGE SP 490 -3 (ca. priser):

Klinge (3.000,-kr.) - Korkhåndtag (130,- kr.)- Hjulholder (270,-kr.)- Løberinge (120,- kr.) - Tråd og lak (150,- kr. rækker til flere stænger). I alt ca. 3.700,- kr. En tilsvarende fabriksbygget stang koster ca. 6000 kr.

Besparelsen er altså umiddelbart 2.300,- kr. Samtidig er det en stang med livsvarigt garanti - en såkaldt "no question asked" garanti. Det skal bemærkes, at delene der benyttes er tilsvarende originaldele, noget man bør tilstræbe ved så dyre klinger. Ikke mindst hvis den senere hen skal sælges videre.

Spar evt. på hjulholderen, men ikke på korkkvaliteten. Færdigbyggede spinnestænger er ved at være nede i et prisleje og en kvalitet, hvor den økonomiske fordel ikke er ret stor.

Forhandler byg

Hvis du derimod ikke er til selvbyg, så skal det for en god ordens skyld nævnes, at du kan få de fleste forhandlere til at bygge fiskestangen for ca. dk.kr. 400,-. Dog skal kitsættet (klinge + kork, øjer og hjulholder) koste mere end 800 dk.kr. for at det kan svare sig - og som en tommelfingerregel koster klingen det halve af en fabriksmonteret stangs pris.

Mit valg af klinger

Jeg har valgt at bygge 2 stænger. En tredelt tørfluestang på en Sage SP 490-3 klinge og en af LOOP's nye Yellow Line 588-3. Delene er købt hos Korsholm i Skjern.

Facebook Comments Box